mandag den 27. februar 2012

To trin til bedre ledelse og øget performance

1. Forandring som grundvilkår

Forandring er uundgåeligt og enhver organisation vil således altid forandre sig, uanset hvad man så gør - det slutter aldrig. Således er forandring det eneste stabile. Der er derfor noget problematisk ved, når virksomheder taler om forandring som noget der skal tilføres. Hvis forandring er et grundvilkår må virksomheder også nødvendigvis være i forandring. Dilemmaet med forandringsledelse er altså, at der ofte tages udgangspunkt i den eksisterende praksis, som var den ikke-eksisterende. Det handler i stedet om at styre forandringen i den, for virksomhedens, ønskede retning.

2. ?Situationsbestemt ontologisk antagelse?

Det at være ledende lægger op til noget dynamisk der er i bevægelse. Basalt set handler det om, at være bevidst om de antagelser man har, og således hvordan de påvirker den måde man betragter organisationen, ledelse, omverden og medarbejderne på. Måden hvorpå ledelse kan gøre dette er igennem bevidstliggørelse og handler om, at forholde sig kritisk til sine egne antagelser og forestillinger som leder. På denne måde kan et nyt ledelsesmæssigt mulighedsrum dukke op.

Hos Probana tilbydes et ledelsesudviklingsforløb med udgangspunkt i moderne organisations- og ledelsesteori sammensat fra både erhvervslivet og den akademiske verden. Der bliver lagt vægt på interaktion, højt fagligt niveau og plads for den enkelte til at udføre uddannelsen i eget tempo.


Læs mere her

tags: uddannelse, virksomhed, erhvervslivet, Probana, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar