tirsdag den 14. februar 2012

Overenskomst med tryghed

Dansk Metals formand er tilfreds med den nye industrioverenskomst, som faldt på plads søndag. "Den skaber tryghed for vores medlemmer i en krisetid", mener Metal-formand.

Søndagens overenskomstaftale på industriens område skaber tryghed for, at der også er Metal-arbejdspladser i fremtiden, mener Dansk Metals formand.

- Vi får en overenskomst, der sikrer at vi fortsat kan have produktion i Danmark, siger Thorkild E. Jensen, forbundsformand for Dansk Metal.

- Det er et resultat, vi er meget godt tilfreds med set i lyset af den økonomiske situation. Samtidig er jeg sikker på, at resultatet faktisk også giver et godt udgangspunkt for de lokale lønforhandlinger. Der er plads til lønstigninger i de lokale lønforhandlinger, der går i gang på de enkelte virksomheder, når overenskomsten er på plads, siger Thorkild E. Jensen.

Han hæfter sig ved, at aftalen styrker uddannelse og tryghed:

- Vi havde som mål at styrke Metal-medlemmernes markedsværdi, og derfor har vi naturligvis haft fokus på efteruddannelse, og glæder os over, at det er lykkedes at få flere markante forbedringer her, siger Thorkild E. Jensen.

Han mener også, at de nye seniorordninger er en klar forbedring:

- Nu får seniorer mulighed for at veksle pensionsbidrag til nedsat tid. Set i lyset af forringelserne af efterlønnen, så er det et stærkt resultat, mener Thorkild E. Jensen.

Dansk Metal afholder hovedstyrelsesmøde mandag, hvor forbundet tager stilling til aftalen. Derefter sendes aftalen til urafstemning blandt medlemmerne.

Læs mere her

tags: Danmark, økonomi, uddannelse, virksomhed, lønstigning, efteruddannelse, seniorer, Dansk Metal,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar