lørdag den 4. februar 2012

Samarbejde om nyt, stort læseprojekt

Ministeriet for Børn og Undervisning står sammen med Danmarks Lærerforening bag ny stor satsning på læsning i folkeskolen.

Alt for mange elever forlader folkeskolen uden tilstrækkelige læsekundskaber. Derfor søsætter Ministeriet for Børn og Undervisning og Danmarks Lærerforening nu et stort fælles læseprojekt. Projektet skal styrke den faglige læsning i folkeskolen og bliver sat i gang på udvalgte folkeskoler i løbet af 2013. Ministeriet for Børn og Undervisning har afsat fem millioner kroner til det fælles projekt. Projektet skal færdigdesignes i samarbejde med forskere, så den viden, der kommer ud af det, kan udbredes til hele landet.

Ny viden
Målet med læseprojektet er at få ny viden om effekten af undervisningen i faglig læsning og om, hvad der fremmer elevernes læring, når man skal undervise i faglig læsning i det enkelte fag.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini lægger stor vægt på, at den nye viden om, hvad der virker, skal ud til lærerne og ud i klasseværelset, til gavn for den enkelte elev.

?Alt for mange elever forlader folkeskolen med for dårlige læsekundskaber. Det skal vi gøre noget ved. Med det store fælles læseprojekt sætter vi netop yderligere fokus på læsefagligheden i folkeskolen. Jeg ser derfor meget frem til samarbejdet med Danmarks Lærerforening,? siger Christine Antorini.

Også formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen ser frem til samarbejdet.

?Vi forbedrer kvaliteten i undervisningen ved at styrke lærernes mulighed for at gennemføre god undervisning. Det var netop tankegangen i vores eget projekt ?Vi læser for livet?, og det er grundlaget for det nye styrkede projekt, som vi nu gennemfører sammen med Ministeriet for Børn og Undervisning. Jeg er meget glad for samarbejdet og håber, at det kan sætte en ny standard for, hvordan vi kan bakke lærerne op i deres arbejde med det mål at give eleverne den bedste undervisning i klasselokalet,? siger Anders Bondo Christensen.

Bygger videre på tidligere erfaringer
Danmarks Lærerforening tog i begyndelsen af 2011 initiativ til et landsdækkende læseprojekt under overskriften Vi læser for livet. Læseprojektet er en stor succes, og hver tredje skole i landet har benyttet sig af projektets tilbud.

I maj 2011 offentliggjorde Ministeriet for Børn og Undervisning internetpublikationen Læsning i fagene, der, ved hjælp af forskningsbaseret viden om læsning, giver konkrete ideer til at forbedre undervisningen i faglig læsning på mellemtrinnet og i udskolingen.

Læs mere her

tags: Bond, internet, Danmark, 2011, 2013, klasseværelse, faglighed, folkeskole, undervisningsminister, publikation, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar