mandag den 6. februar 2012

Ny chef for DTU Fødevareinstituttets ernæringsafdeling

Gitte Gross er ny afdelingschef i DTU Fødevareinstituttets Afdeling for Ernæring pr. 1. maj 2011. Afdeling for Ernæring overvåger, hvad danskerne spiser, og rådgiver og forsker især i forebyggende ernæring og sundhedsfremme i befolkningen.

Gitte Gross kommer fra en stilling som leder af Nationalt Videncenter for Fødevarer og Sundhed, Viffos, og har tidligere været ansat i Suhrs, Forbrugerrådet, FOA og den kommunale levnedsmiddelkontrol. Hun har desuden siddet i DTU Fødevareinstituttets advisory board siden 2007. Gitte Gross er uddannet bromatolog og har efteruddannet sig inden for blandt andet kommunikation og ledelse.

Hun har ofte markeret sig i den offentlige fødevaredebat og modtog i 2001 FLIK's hæderspris for sin indsats inden for fødevarekommunikation. FLIK er Foreningen af Levnedsmiddelkandidater og Ingeniører i Danmark.

"Vi ser frem til samarbejdet med Gitte Gross og mener, hun er rigtig godt klædt på til opgaven som afdelingschef i instituttets Afdeling for Ernæring. Gitte Gross har stor faglig indsigt i ernæringsområdet og har flerårig erfaring med kommunikation og ledelse. Hun har også stor erfaring i at samarbejde med både fødevareindustrien og offentlige institutioner", siger institutdirektør Henrik C. Wegener fra DTU Fødevareinstituttet.

DTU Fødevareinstituttets Afdeling for Ernæring står for den nationale overvågning af danskernes kostvaner og den nationale fødevaredatabank, som afdelingen vedligeholder med oplysninger om danske fødevarers indhold af næringsstoffer. Næringsstofoplysningerne bruges blandt andet i fødevareindustrien til at udarbejde næringsstofdeklarationer. Afdelingen forsker også i de faktorer, der kan påvirke forskellige befolkningsgruppers kostvalg.

"Ernæringsafdelingen producerer helt central viden for at kunne fremme sunde kostvaner og forebygge de livsstilssygdomme, som alt for mange mennesker lider af. Jeg har fulgt DTU Fødevareinstituttets arbejde i mange år og glæder mig over at have fået mulighed for at bidrage til det vigtige arbejde", siger afdelingschef Gitte Gross fra DTU Fødevareinstituttet.

Tidligere forskningschef i afdelingen, Inge Tetens, forsætter i DTU Fødevareinstituttet som professor i ernæring. Inge Tetens vil dermed fortsat stå for en stor del af den forskningsmæssige indsats i Afdeling for Ernæring.

Læs mere
Læs mere om Afdeling for Ernæring på DTU Fødevareinstituttets website:
http://www.food.dtu.dk/Default.aspx?ID=11114

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, 2011, 2001, 2007, overvågning, DTU, Forbrugerrådet, advisory board, kommunikation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar