søndag den 18. marts 2012

Hørby Ungdomsskole bygger ny dramasal

Onsdag den 14. marts var der koncert i Hørby Ungdomsskoles musikhus med Rasmus Birk og Martin Preisler, og i løbet af den kommende uge rykker elever og lærere ind på scenen med opsætningen af skolens årlige musical Muren , der har premiere onsdag den 28. marts. Men herefter overlades musikafdelingen til håndværkere og entreprenørmaskiner når skolen hen på foråret påbegynder et større ny- og ombygningsprojekt, der bl.a. omfatter et nyt multilokale til musik-&dramaafdelingen, ligesom også andre fag, der kræver plads til bevægelse f.eks. et af skolens nye valgfag Cross n´ Dance , der er en kombination af fitness, dans og bevægelse, og som kommer på skemaet fra det kommende skoleår vil få glæde af den nye sal.

Udover nybygningen ved musikafdelingen omfatter projektet også en større ombygning af en af de ældre dele af efterskolens bygningsmasse området omkring pejsestuen hvor lokalerne skal have et løft og en indretning, så de i højere grad kommer til at danne ramme om det læringsmiljø, der i dagligdagen udfoldes på Hørby Ungdomsskole, når udgangspunktet for pædagogikken er teorierne om De Mange Intelligenser.

Endelig skal der en ny tagkonstruktion på området ved pejsestuen og de omkringliggende lokaler, ligesom den nuværende musikafdeling skal have ny tagdækning.

- En nyskabelse i musikafdelingen bliver et akustisk torv , hvor der kommer til at stå instrumenter, så eleverne kan lave små koncerter og events og på den måde være med til at trække musikken med rundt på skolen, siger viceforstander og musiklærer Ole Læborg, der sammen med sin musikkollega Mark Lundtoft Christiansenogså glæder sig over, at musikken efter ombygningen får to lokaler at arbejde i, når et nuværende klasselokale i forlængelse af nybygningen omdannes til musiklokale.

Skolens nuværende lydstudie bliver kommandocentral i området, og når der arbejdes i to musiklokaler kan lyden til mixerpulten trækkes fra begge lokaler, ligesom elever og lærere vil være visuelt i kontakt med hinanden mellem lokalerne via en TV-monitor.

Lige nu ligger projektet hos arkitekt Frank Svendsen fra Arkinord, der er i gang med selve projekteringen inden licitation og byggestart. En udfordring gennem hele processen er, at skolen samtidig med byggeriet skal være fuld funktionsdygtig for elever og personale, hvorfor det kræver stram styring gennem hele byggeperioden, der forventes afsluttes i det tidlige forår 2013.


Læs mere her

tags: 2013, koncert, Intel, miljø, efterskole, dæk,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar