fredag den 16. marts 2012

Ny bestyrelsesformand for Dansk Naturvidenskabsformidling

Anders Bjarklev, rektor på Danmarks Tekniske Universitet, er udnævnt som ny bestyrelsesformand i Dansk Naturvidenskabsformidling.

Dansk Naturvidenskabsformidling (DNF) har en mission. De vil skabe begejstring for naturvidenskab blandt børn og unge. Naturvidenskab og teknologi skal skabe undren og fascination af de grundlæggende erkendelser om livet og Universet.

Med naturvidenskaben og teknologien skal børn og unge forstå og få mod på at forandre den moderne, globaliserede verden. Det er en stor opgave at løfte, og der skal spilles på alle tangenter, hvis både bredden og eliten skal begejstres. Den opgave har Anders Bjarklev, rektor på DTU, sagt ja til at være med til at løfte.

Anders Bjarklev har en stor videnskabelig produktion bag sig, ligesom han har stor undervisningserfaring. I sit virke som forsker har han været i tæt kontakt med erhvervslivet, og netop det at nyskabe og finde utraditionelle samarbejder mellem for eksempel skoler, virksomheder og kulturinstitutioner er et af DNF s indsatsområder.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini ser også gerne en tættere kobling mellem teori og praksis:

"Der er brug for at nytænke undervisningskulturen og indlæringsmetoderne, fordi børn og unge lærer forskelligt. Det gælder også i naturvidenskab, hvor abstrakt teori og tværfaglighed kan gøres konkret ved at få virkeligheden mere ind i undervisningen, siger ministeren og tilføjer: Det glæder mig, at Anders Bjarklev vil påtage sig opgaven som formand og være med til at løfte den meget betydelige og meget væsentlige opgave med at styrke naturvidenskaben."

Uddannelsesminister Morten Østergaard er enig.

"Anders Bjarklev har som ny bestyrelsesformand påtaget sig et stort ansvar. Vi har brug for, at flere vælger den naturvidenskabelige vej i deres uddannelse og karriere, og projekter som Dansk Naturvidenskabsfestival og talentkonkurrencen Unge Forskere er med til at vække og fastholde børn og unges interesse for disse fag. Det glæder mig, at Anders Bjarklev med sin store viden og erfaring vil bidrage til udviklingen af dette vigtige arbejde," siger Morten Østergaard.

Dansk Naturvidenskabsformidling arbejder gennem udviklingsprojekter og langvarige indsatser med at inspirere undervisere og formidlere i deres arbejde med børn og unge. De fokuserer på at skabe synergi mellem de mange gode initiativer, der allerede nu findes inden for naturvidenskab, men også på at finde nye veje, som kan skabe begejstring for naturvidenskab. Blandt mange andre projekter koordinerer de den årligt tilbagevendende begivenhed Dansk Naturvidenskabsfestival og talentkonkurrencen Unge Forskere.

Fakta
Dansk Naturvidenskabsformidling er en erhvervsdrivende fond stiftet i 2001. DNF arbejder selvstændigt og uafhængig som en nonprofitorganisation, der støttes af Ministeriet for Børn og Undervisning, Uddannelsesministeriet samt en lang række private fonde, organisationer og virksomheder.

Ifølge fondens vedtægter skal Ministeriet for Børn og Undervisning sammen med Uddannelsesministeriet udpege bestyrelsens formand. I bestyrelsen sidder nøglepersoner inden for uddannelse og erhvervsliv.

Anders Bjarklev overtager posten efter rektor på Syddansk Universitet, Jens Oddershede, fra maj 2012.

Læs mere her

tags: Danmark, uddannelse, bestyrelsesformand, 2001, selvstændig, 2012, virksomhed, erhvervslivet, teknologi, DTU, faglighed, naturvidenskab, videnskab, undervisningsminister, Danmarks Tekniske Universitet, organisation, undervisning, Syddansk Universitet, rektor, konkurrence, Forsker,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar