mandag den 12. marts 2012

Kvote 2 ansøgningen skriger de unge i ansigtet

Uret tikker, og om en uge skal ansøgningerne ligge for alle kvote 2 ansøgere til landets videregående uddannelser. Det kan være svært at vide hvilken uddannelse der er den rette at søge ind på, og finde hoved og hale i alle jobmulighederne bagefter. For ikke at tale om hvordan er det egentligt at studere på de respektive uddannelsesinstitutioner.

Netop studielivet på de enkelte uddannelser er svært at vide mere om. Et er at benytte sig af de populære åbent hus arrangementer, noget andet er hvordan hverdagen på uddannelsesinstitutionerne egentlig er.

?Som studerende aner du ikke hvad du går ind til, hvilket kan få mange til at falde fra undervejs da det troede studiet var noget andet end det viste sig at være. Derudover koster det samfundet 665 millioner kr. om året med alle de frafald, hvilket er et fuldstændig sindssygt beløb, taget i betragtning at der kan gøres noget ved problemstillingen? udtaler Lars Holdgaard sig.

For at afhjælpe de unges frustrationer, har virksomheden www.godekarakterer.dk valgt at lave en uddannelsesguide omkring studielivet. Der er lavet interviews med folk fra alle typer af gymnasier, samtlige universiteter på nær 2 og øvrige uddannelser. Netop igennem interviews med nuværende eller forhenværende elever kommer det ærlige billede frem.

?Til åbent hus arrangementer bliver der fremsat en facade af uddannelsen. Ved at interviewe elever kommer det ærlige svar frem. Det gør at eleverne får et mere fuldt billede af den uddannelse de nu vælger.? fortsætter Lars Holdgaard.

Guiden kan findes på http://www.godekarakterer.dk/uddannelsesguide-%E2%80%93-hvad-er-dine-muligheder/

Læs mere her

tags: interview, uddannelse, virksomhed, sindssyg, studerende, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse, jobmuligheder,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar