søndag den 11. marts 2012

LIFE rådgiver om ernæring

Svær overvægt er et stigende problem for folkesundheden i Danmark. Forekomsten af overvægt i Danmark er steget markant inden for de seneste årtier, og stigningen har især fundet sted i de yngste aldersgrupper og hos personer med lav uddannelse eller indkomst.

47 % af den voksne befolkning er overvægtige med en BMI over 25. Ca. 13 % af befolkningen er svært overvægtige, hvilket vil sige, at BMI?en er over 30. Der er ingen nemme løsninger på, hvordan udviklingen bremses, og forebyggelse og behandling af overvægt bør involvere mange parter, herunder den enkelte familie, nærmiljøet, kommunen, staten og arbejdspladsen.

Dette er en uhyggelig udvikling, som ikke er holdbar, hvorfor Probana i samarbejde med Professor Arne Astrup fra Københavns Universitet udbyder Ernæringsrådgiver-uddannelsen. Probana har eksklusivt fået lov til at udbyde en hel uddannelse omkring Ernæring som e-learning kombineret med kursusdage.
Professor Arne Astrup fra Det Biovidenskabelige Fakultet, LIFE, fra Københavns Universitet rådgiver til dagligt omkring kost og næringsstoffer for både til raske og syge og for dem, der ønsker at være på forkant med lovgivning og den hastige videnskabelige udvikling.

Professor Arne Astrup udtaler bl.a. til Go?morgen Danmark, at ?hvis vi skærer en lille smule ned på de raffinerede kulhydrater, sådan noget som hvidt franskbrød og ris og pasta, og så spiser lidt mere af de her proteiner, så behøver man faktisk ikke gå og tælle kalorier mere, så taber man sig helt automatisk?, hvilket der findes en videnskabelig forklaring på.

Undervisningen på Probanas Ernæringsrådgiver-uddannelse giver deltagerne en grundig gennemgang af og tilgang til de forskellige lovgivningsbestemte regler, forekomst af mangeltilstande i befolkning med identificering af særlige risikogrupper, et opdateret videngrundlag baseret på nyeste forskningsresultater med fokus på nye målgrupper og sundhedsaspekter.

LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet arbejder for en sundere og mere bæredygtig fremtid for mennesker, dyr og planter nationalt og internationalt. LIFEs forsknings- og uddannelsesprofil bygger på en position som tværvidenskabelige og helhedsorienterede i forhold til kæden fra jord til bord til sundhed og velfærd.

Samarbejdet med Probana har tiltrukket kommunerne, sygehusene og sundhedscentrene i Danmark og uddannelsen fortsætter med hastige skridt i kampen for et sundere Danmark.

Læs mere om uddannelsen på http://www.probana.com/erku.asp.

Læs mere her

tags: København, Danmark, uddannelse, pasta, lovgivning, sygehus, overvægtig, forskningsresultat, miljø, videnskab, Probana,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar