fredag den 3. august 2012

Dansk Erhverv glæder sig over rekordoptag på uddannelser

3.406. Så mange flere er kommet ind på en videregående uddannelse i år. Det glæder Dansk Erhverv, at danskerne får et uddannelsesløft. Erhvervsorganisationen gør dog samtidig opmærksom på, at mange flere studerende betyder mange flere udgifter.

Det er glædeligt, at de unge gerne vil dygtiggøre sig det er der i høj grad brug for. Ærgerligt er det dog, at der er så mange, der ikke har fundet deres rette hylde endnu. Når man ansøger forgæves spilder man både sin egen og samfundets tid, siger politisk konsulent i Dansk Erhverv Morten Jarlbæk Pedersen.

Det er dog bemærkelsesværdigt, at danskerne stadig er ret gamle, når de går i gang. Siden 2007 er andelen af de optagne på de videregående uddannelser, der er under 21 år, kun steget med 4 procent og der er ingen ændring fra sidste år til i år på trods af alle mulige tiltag, der skulle tilskynde, at de unge kom hurtigere i gang. 27 procent af de unge er tre år eller mere om at gå fra adgangsgivende uddannelse til videregående uddannelse. Det er ganske enkelt ikke godt nok, siger Morten Jarlbæk Pedersen og efterlyser både en kulturændring hos de danske unge og en markant bedre studie- og erhvervsvejledning.

Økonomien skal hænge sammen kig på SU en, lyder rådet fra Dansk Erhverv
Den store stigning i antallet af nye studerende betyder dog også et øget pres på kvaliteten i uddannelsessystemet og systemets økonomi. Størstedelen af de nye studerende skal for eksempel have SU. Det skal være dem vel undt, men det er mange penge, når der også skal være ressourcer til overs til ordentlig undervisning, siger Morten Jarlbæk Pedersen.

Dansk Erhverv peger på, at SU en kan omlægges ved for eksempel at gøre kandidat-SU en til en lån på fordelagtige vilkår og på den måde frigøre midler til bedre kvalitet i uddannelsessystemet.

For yderligere information kontakt Morten Jarlbæk Pedersen på mobil 5091 6268.

Læs mere her

tags: politi, økonomi, uddannelse, 2007, penge, organisation, undervisning, studerende, videregående uddannelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar