tirsdag den 7. august 2012

Sorø-mødet 2012: Vil du være med til at forandre

Ny Nordisk Skole er på dagsordenen, når børne- og undervisningsminister Christine Antorini den 7.-9. august inviterer til det traditionsrige Sorø-møde. Her skal mere end 100 eksperter, praktikere og politikere blandt andet skrive et manifest for Ny Nordisk Skole.

Hvordan kan vi gøre vores uddannelsestilbud endnu bedre og vores børn og unge endnu dygtigere lige fra dagtilbud til ungdomsuddannelser Hvor kan vi lære af de erfaringer, som andre lande har gjort Hvordan løfter vi barren for alle elever Og hvordan får vi den gruppe af elever løftet, der fortsat ikke har de tilstrækkelige kompetencer til at gennemføre en ungdomsuddannelse Det er nogle af de spørgsmål, som eksperter, praktikere og politikere diskuterer på børne- og undervisningsministerens årlige Sorø-møde, der i år har overskriften Ny Nordisk Skole. Målet med mødet er et manifest og et sæt af dogmer for Ny Nordisk Skole.

Ny Nordisk Skole sætter fokus på de værdier, der kendetegner den nordiske dagtilbuds- og uddannelsestradition og på hvordan de værdier kan videreudvikles og udbredes med inspiration fra verden omkring os. Projektet blev søsat i mart 2012 af børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

I Norden er vi blandt verdens bedste til at skabe selvstændigt tænkende, deltagende, engagerede og kritisk reflekterende børn og unge. Vi skal bruge og være stolte af det, vi er gode til. Samtidig er der behov for at tænke i nye baner. Vi skal se på dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser med friske og kritiske øjne for at vi kan tilbyde vores børn og unge endnu bedre børne- og uddannelsestilbud. Det glæder jeg mig til at diskutere med en bred vifte af praktikere og eksperter på Sorø-mødet i år, siger Christine Antorini.

Deltagerne på mødet skal være med til at skrive mål, manifest og dogmer for Ny Nordisk Skole. Og til efteråret 2012 tager børne- og undervisningsministeren sammen med repræsentanter fra dialoggruppen for Ny Nordisk Skole på roadshow rundt i landet for at fortælle om projektet.

Vi kan løfte fagligheden meget mere, end vi tror, ved at genskabe den begejstring og tro på os selv, på praktikerne og på de nordiske styrker, som vi tidligere har haft, siger Christine Antorini.

Fakta:

Det første Sorø-møde fandt sted i 1983. Siden har den siddende undervisningsminister nu børne- og undervisningsminister hvert år inviteret skolefolk, eksperter, praktikere og politikere til at mødes og debattere et emne på højskolemanér med højt til loftet og en fri og uforpligtende debat.

Sorø-mødet afholdes den 7.-9. august 2012, hvor børne- og undervisningsminister Christine Antorini byder velkommen for første gang.

Ny Nordisk Skole er et omfattende forandringsprojekt af både dagtilbud, skole og ungdomsuddannelser, hvor det handler om at skabe begejstring og om at forandre.

Senere vil der blive åbnet for en for en ansøgningsproces, hvor institutioner kan ansøge om at deltage i projektet Ny Nordisk Skole. At være en Ny Nordisk Skole-institution er både en lokal forpligtelse på manifestets og dogmernes værdier og en mulighed for at få rådgivning og støtte til forandringsprojektet fra eksperter.

Projekt Ny Nordisk Skole løber indtil videre over en to-årig periode.

Læs mere her

tags: politi, uddannelse, selvstændig, 2012, faglighed, undervisningsminister, undervisning, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar