mandag den 13. august 2012

Skovlund Efterskole forlader Europa

Skovlund Efterskole skærper sin internationale profil, og derfor skal alle elever to uger til Sydafrika.

Skolens motto er: Vi møder verden . Siden 1996 har hele Europa dannet ramme om mødet med verden - men til næste år i januar forlader skolen de vante europæiske omgivelser for at tage på en to-uger lang dannelsesrejse til Sydafrika.

I modsætning til mange andre efterskoler, skal vore elever og deres forældre ikke betale særskilt for de rejser, vi arrangerer - heller ikke når vi til januar næste år tager til Sydafrika. siger forstander Hans Christian Norlyk Alle omkostninger er nemlig dækket ind i skolens budget - så eleverne skal bare tænke på lommepenge.

Erfarne folk
Det er erfarne folk, der står bag den kommende rejse, som tilrettelægges i samarbejde med det sydafrikanske uddannelses- og naturcenter, Happy Acre , der ligger 54 km fra Johannesburg.

Lærer Michele Larsen og hendes mand tidligere forstander Rud Larsen, er nemlig særdeles godt kendt med det afrikanske kontinent. Dels er Michèle Larsen født og opvokset i Kenya, og det var her hun og Rud Larsen mødte hinanden. Dels har Rud Larsen arbejdet godt 20 år i Afrika. I en periode var han også dansk konsul i Sydafrikas naboland, Botswana, og i firserne boede familien blot 22 km fra grænsen til Sydafrika. Begge har besøgt Sydafrika mange gange, og Michele Larsen er jævnligt i Sydafrika, hvor hendes fader og storesøster nu bor.

Vi har selv et stort netværk i Afrika, og når vi supplerer det med familiens og deres venners viden og indsigt, føler vi os godt klædt på, siger Rud Larsen.

Sydafrikansk samarbejde
På Happy Acre , der på sine 700 tønder land driver en veletableret skole, indgår kendskab til det afrikanske dyre- og planteliv samt hele økosystemet som væsentlige dele af hverdagen.

Men det bliver ikke udelukkende den spændende natur og vilde dyr i nationalparkerne, Skovlund Efterskoles elever kommer til at stifte bekendtskab med i Sydafrika.

Fortiden og nutid er også i fokus på rejsen. Det vil bl. a. sige landets brogede historie, kolonitiden, apartheid og reconciliation (forsonings-politikken, red.), den oprindelige befolknings kulturer og meget mere. Eleverne kommer også til at møde unge på deres egen alder og danne sig et indtryk af, hvordan jævnaldrende sydafrikanske unge ser på verden.

»Det bliver en tur med kontraster, og det er helt sikkert, at vore elever får en oplevelse for livet,« siger Michele Larsen.
Ud over besøg i Johannesburg og Pretoria, hvor eleverne ved selvsyn kommer til at opleve, hvor store sociale forskelle der er i det sydafrikanske samfund, er der også afsat tid til at se andre dele af landet. F. eks. indgår en tur til det bjergrige Drakensberg i programmet. Og jo, der bliver også lejlighed til at shoppe på markedspladser og i indkøbscentre.

Rud Larsen fremhæver, at der vil blive draget omsorg for elever såvel som lærernes sikkerhed under rejsen. Her bliver der heller ikke gået på kompromis.

Konkrete mål
Forstander Hans Christian Norlyk understreger, at han ser turen til Sydafrika som et stort skridt hen imod at gøre det abstrakte i hverdagen meget mere konkret.
»Det internationale aspekt spiller en stor rolle i skolens hverdag, og der er altid fokus på det i undervisningen. Til næsten år regner vi med at oprette en international linie.«

Om Skovlund Efterskole
Skovlund Efterskole, der slog dørene op i 1996, anses for landets førende Cambridge-efterskole, idet den - som den eneste herhjemme - tilbyder fire ud af Cambridge University s fem niveauer i ESOL (English for Speakers of Other Languages) plus Business English.
Den er formodentligt også den eneste efterskole, som har sproglærere med tysk, spansk, fransk og engelsk som modersmål. I forbindelse med det kommende skoleår forventer man at ansætte endnu en englænder, der samtidigt har stor international erfaring.

Flere oplysninger fåes hos:
Bestyrelsesformand Henning Urup tlf. 7529 2072 mobil: 40722072 og/eller
Michèle og Rud Larsen tlf. 7529 6670. Mobil: Michele Larsen: 2982 6069 og Rud Larsen: 3048 6670

Til redaktionen:
Hvis redaktionen er interesseret i at have en medarbejder med på den første tur, kan vi tilbyde pladser for 10 - 12.000 kr. pr. deltager. Alt inkl. (undtaget drikkevarer).

Læs mere her

tags: euro, Europa, politi, Sydafrika, uddannelse, Kenya, OL, Afrika., penge, omkostninger, undervisning, sprog, markedsplads, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar