lørdag den 25. august 2012

Eleverne i hus på Hørby Efterskole

Skoleåret 2012/13 er i gang og således mødte det nye elevhold forventningsfulde til Hørby Efterskole søndag den 12. august til velkomstaften og start på skoleåret.

Den første uge som efterskolelev har allerede budt på mange indtryk, da de nye elever allerede mandag formiddag blev kastet ud i fællesskabet og efterskolelivet med en fællestur til lejrpladsen ved Rosenholt i Jyske Ås, hvor Hørby Efterskole de seneste år har haft tradition for at afvikle skoleårets første arrangement sammen med det nye elevhold.

- Det kan synes som noget af en udfordring at skulle cykle ud i en skov sammen med helt nye mennesker et halvt døgn efter, at man har mødt dem, fortæller forstander Mogens Vestergård Pedersen, og fremhæver samtidigt, at eleverne efter turen fortæller om, hvordan de har oplevet, at der blev sat turbo på det med at komme ind på livet af de mange nye efterskolevenner.

De første fire uger af efterskoleåret på Hørby Efterskole vil være præget af at give eleverne en form for mini udgave af skoleåret, hvor der vil være en vekslen mellem skolegang efter skemaet, ryste-sammen arrangementer og fælles aktiviteter, der tilsammen skal hjælpe de nye efterskoleelever til at få en god begyndelse på deres ophold i Hørby.

Den første uge sluttede med, at eleverne stiftede bekendtskab med det, som skal være grundlaget for måder skolearbejdet kommer til at foregå på i Hørby. Det betød, at arbejdet fredag formiddag for eleverne bestod i, at tage de første skridt i retning af at blive bevidst om, hvad der er deres foretrukne læringsstil altså få viden om, hvordan de bedst arbejder, når det handler om at tilegne sig nyt, som bliver til læring og erkendelse for den enkelte.

Undervisningen på Hørby Efterskole tilrettelægges efter fire forskellige læringsstile. Alle elever har en af de fire stile som deres foretrukne, men det handler naturligvis om også at forholde sig til de tre andre. Slutproduktet er jo, at få så bredt et grundlag som muligt for måder at lære nyt på.

I første omgang handler det dog om at blive fortrolig med den foretrukne læringsstil, så undervisningen kommer til at leve op til Hørby Efterskoles brand Lær som du er .

Læs mere her

tags: 2012, undervisning, efterskole,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar