mandag den 20. august 2012

Hvad skal et CV indeholde

Et CV er en beskrivelse af jobansøgerens arbejdsliv krydret med elementer af familie- og fritidsliv. Ved jobsøgning er CV en væsentlig del af arbejdsgivernes beslutningsgrundlag om hvem, de vil invitere til jobsamtale, og CV et er derfor i sidste ende også afgørende for, hvem som får jobbet. Når man sender en ansøgning, er der forventning om, at man sender sit CV med, og hvis man møder op personligt for at søge job, er det helt naturligt at arbejdsgiveren beder om et CV.

CV'et skal være en målrettet præsentation af ansøgeren i forhold til jobmål. Det skal indeholde en beskrivelse af de opgaver og ansvarsområder, man har haft i sine job, og de resultater der er opnået. Og så skal der være en oversigt over ansættelsessteder og uddannelse. Det er vigtigt at fokusere på, hvad man kan, snarere end hvor man har arbejdet.

For at CV'et fungerer bedst muligt, er det desuden væsentligt, at det er struktureret opstillet og tilrettet mod jobmål, Et CV er et levende dokument, som forandrer sig hver gang, man søger et nyt job, og som man opdaterer i takt med, at man opnår nye kompetencer.

Funktionsopdelt CV
Et funktonsopdelt CV har fokus på faglige kompetencer, ansvarsområder, opgaver og resultater. Oversigten over opgaver og ansvarsområder er suppleret med en kronologisk oversigt over ansættelsessteder, uddannelse og kurser samt en beskrivelse af fritidsaktiviteter.

Kronologisk CV
En kronologisk CV har fokus på ansættelsessteder og det konkrete jobindhold hver sted. Oversigten er suppleret med en oversigt over uddannelse og kurser samt en beskrivelse af fritidsaktiviteter.

Fælles for både det funktionsopdelte CV og det kronologiske CV er at de begge:
Giver overblik over kompetencer
Kan tilrettes efter jobmål og jobannoncer
Med fordel kan bruges ved brancheskift, hvor der fokuseres særligt på kompetencer og ikke på tidligere job
Er gode at bruge hvis man er nyuddannet, hvor kompetencer fra studier, fritid og andet kan bringes frem.

Læs mere her

tags: uddannelse, arbejdsliv, jobannonce, arbejdsgiver, jobsamtale, ansættelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar