torsdag den 2. august 2012

Øget optag for tredje år i træk

Et større optag via kvote 2 sikrer mere motiverede studerende og skubber adgangskvotienterne i vejret. CBS optager 2.970 nye bachelorstuderende pr. 1. september 2012, og det er tredje år i træk, at CBS øger optaget. I år er en større del optaget gennem kvote 2, og det er med til at sikre, at det er de mest motiverede studerende, der bliver optaget på drømmeuddannelsen. Det betyder også, at adgangskvotienterne i kvote 1 er blevet skubbet i vejret.

Flere studiepladser
Et snit på 11,5. Det skal der stå på eksamensbeviset, hvis man vil være sikker på at blive optaget udelukkende på baggrund af sine karakterer på bacheloruddannelsen i International Business. Adgangskvotienten til CBS uddannelse er traditionelt blandt landets højeste. I år bliver 35 % af de studerende på uddannelsen optaget via kvote 2, og samtidig er antallet af studiepladser udvidet.
- 15 ud af 19 uddannelser har en højere adgangskvotient end sidste år. Men det skyldes i høj grad, at vi optager en større andel gennem kvote 2. Det betyder, at det ikke kun er karaktergennemsnittet, der er afgørende. Her er det også erfaring og til nogle uddannelser en motiveret ansøgning, der giver adgang til uddannelsen, siger sekretariatsleder Anne Mette Hou.
Hun understreger, at det øgede optag gennem kvote 2 er glædeligt, da det er med til at sikre en større faglig bredde.

Realistiske ansøgere
Det er Anne Mette Hous indtryk, at især de danske ansøgere er blevet mere realistiske i deres søgemønster og ikke kun søger de mest populære uddannelser.
- Generelt har de afviste, som vi har været i kontakt med, i højere grad end tidligere en plan B. Enten vil de gerne have råd til, hvordan de kan øge deres chance til næste år. Eller også er de åbne over for lignende uddannelser på de øvrige universiteter, der stadig har ledige pladser, siger hun. CBS har ingen ledige pladser.

Læs mere her

tags: uddannelse, 2012, studerende, eksamensbevis,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar