tirsdag den 28. august 2012

Elever og studerende lancerer akut bolig-formidling

Det københavnske ungdoms- og studieboligmarked er mere presset end nogensinde. Det har fået tre elev- og studenterorganisationer til at tage sagen i egen hånd og starte deres egen online sofaformidling for elever og studerende med akut boligbehov.

Vi har lanceret vores online sofaformidling, hvor vi i bedste couch surfer-stil formidler sofaer. Konceptet er, at elever og studerende låner deres sofa ud til andre elever og studerende, der er i akut bolignød, fortæller Nicoline Lund, der er formand for Studenterrådet Metropol.

Centralindstillingsudvalget (CIU) og Kollegiernes Kontor i København (KKIK) anslog i lørdagens Berlingske, at der er behov for ca. 2000 ekstra kollegieværelser, hvis behovet skal dækkes i København i år. Samtidig viser tal fra DR Nyheder i dag, at flere end 9.000 står på venteliste til kollegium bare i København.

Vi har aldrig været flere elever og studerende i København. Det er fantastisk. Men det kræver, at Københavns Kommune og overborgmester Frank Jensen tager førertrøjen på i arbejdet med at få skabt flere ungdoms- og studieboliger, siger Bjarke Lindemann Jepsen, der er formand for Studenterrådet ved Københavns Universitet.

Bjarke Lindemann Jepsen opfordrer, alle aktører på den københavnske boligsektor sætter sig sammen og laver en konkret og langtidsholdbar strategi for byggeriet af flere ungdoms- og studieboliger. Tal fra Ungdommens Analyseenhed og Danmarks Statistik viser nemlig, at der forventes 30.000 flere unge i København i perioden 2010-2020.

Det pressede ungdoms- og studieboligmarked gør det ikke kun svært for tilflyttere. Også københavnske unge har svært ved at flyve fra reden:

En stor del af de københavnske gymnasieelever vælger at flytte hjemmefra imellem 2. og 3.g, men da man som københavner ikke kan komme på akutlisten, skal man vente 2-3 år på et kollegieværelse, forklarer Anna Lindqvist, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Storkøbenhavn.

Anna Lindqvist forklarer, at man kunne tage brodden af boligproblemet til august og september, når gymnasieeleverne kan flytte hjemmefra løbende. Men det kræver, at der er studiebolig til dem.

Det er Studenterrådet ved Københavns Universitet, Studenterrådet Metropol og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning Storkøbenhavn, der står bag sofaformidlingen i København.

Sofaformidlingen er gået i luften og kan bl.a. findes på www.srku.dk/studieboliger/sofa.

KONTAKT
Bjarke Lindemann Jepsen, formand for Studenterrådet ved Københavns Universitet, tlf. 30258275
Anna Lindqvist, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Storkøbenhavn, tlf. 61710053
Nicoline Lund, formand for Studenterrådet ved Professionshøjskolen Metropol, tlf. 60195505

Læs mere her

tags: Danmark, 2010, København, DR Nyheder, borgmester, 2020, 2020, Danmarks Statistik, strategi, organisation, studenterorganisationer, studerende, Københavns Universitet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar