fredag den 24. januar 2014

Humaniora trækker i de unge

Efter sidste års nedgang i optaget er situationen nu vendt for de humanistiske uddannelser på Syddansk Universitet.

Dekan Flemming G. Andersen, Det Humanistiske Fakultet på Syddansk Universitet, er begejstret for de tal, der i disse dage tikker ind fra Studiekontoret.

Ikke alene står Humaniora samlet set til fremgang i årets optag af nye studerende. Men også sidste års meget store nedgang i optaget ser ud til at være vendt til fremgang.

- Vi ser med glæde på de tal, der nu viser sig. Naturligvis med forbehold for de ændringer, der måtte komme i anden runde, siger han.

I alt har 930 studerende ønsket et humanistisk studium som deres førsteprioritet. Hvilket giver Humaniora 20 procent fremgang i forhold til sidste år, hvor 777 søgte ind på de humanistiske uddannelser.

- Tallene viser os helt tydeligt, at den pessimisme, der fulgte i kølvandet på sidste års optag, heldigvis var af forbigående karakter, siger Flemming G. Andersen.

- Som en helt naturlig konsekvens af det lavere optag i 2008 har vi på Humaniora haft en stigende opmærksomhed på studiestrukturer, studiernes indhold samt et øget samarbejde med aftagerne af vore kandidater. Og dermed også skabt mere fokus på de jobmuligheder, der er for humanistiske kandidater, siger Flemming G. Andersen.

- Dog er der fortsat grund til bekymring på visse områder, som vi vil forøge indsatsen over for, slutter dekanen.

De unges interesse samler sig især om de moderne humanistiske fag som International Virksomhedskommunikation, Medievidenskab, Logopædi, Design og Kulturøkonomi. I år bliver der også oprettet hold på Spansk-studiet, som sidste år ikke fik ansøgere nok, og ligeledes bliver den nye uddannelse i Bibliotekskundskab og videnskommunikation skudt i gang til studiestarten til september.

Læs mere her

tags: 2008, økonomi, uddannelse, videnskab, jobmuligheder, Syddansk Universitet., kommunikation, Syddansk Universitet, studerende, Design,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar