mandag den 27. januar 2014

Stor interesse for at læse til ingeniør i Århus

Brevbunken var stor, da Ingeniørhøjskolen i går optalte ansøgningerne fra unge ingeniørspirer. Mere end 500 starter på ingeniørstudiet i Århus i 2009, hvilket er den største søgning i Ingeniørhøjskolens historie.

Vi er utrolig glade for, at så mange vil læse til ingeniør i Århus. Ingeniører er for alvor med til at sætte dagsordenen for fremtidens udvikling. De løser talrige livsvigtige opgaver for samfundet, og på trods af finanskrisen vil virksomhederne stadigvæk efterspørge kreative ingeniører, siger rektor Ove Poulsen fra Ingeniørhøjskolen.

Ingeniørhøjskolen havde ved ansøgningsfristen i søndags modtaget ansøgninger fra 377 personer, der har søgt ingeniørstudiet som førsteprioritet. Dette er omkring 15 procent højere end sidste år, hvor ansøgertallet også var historisk højt.

Samarbejde skaber vækst
Den rekordstore søgning skyldes ifølge rektoren blandt andet, at skolen de senere år har lanceret nye ingeniøruddannelser inden for stærkstrøm, bioprocesteknologi, bygningsdesign og sundhedsteknologi.

Dertil kommer, at vi med oprettelsen af ASE (Aarhus School of Engineering) har udbygget samarbejdet med Aarhus Universitet, så det også er muligt at læse til civilingeniør inden for en lang række områder. Det appellerer uden tvivl til mange unge, der ellers ville tage til andre byer for at læse til civilingeniør, siger Ove Poulsen.

Elektro-studiet tiltrækker de unge
Ingeniørhøjskolens mest populære studieretninger målt på antal ansøgninger er fortsat bygningsteknik og bygningsdesign. Optællingen af ansøgninger kunne desuden bekræfte at diplomingeniøruddannelserne i elektronik, IKT og maskin for alvor har vakt de unges interesse. På elektro- og maskinstudierne er der med henholdsvis 63 og 58 ansøgere sket en stigning på 50 % i forhold til sidste år. Årets højdespringer er IKT-studiet med en fordobling til 40 studerende.

Fra håndværker til ingeniør
Der er massiv vækst i antallet af ansøgninger til Ingeniørhøjskolens adgangskurser, som forbereder studerende uden de adgangsgivende eksamener i eksempelvis matematisk og fysik til ingeniørstudiet.

Adgangskurserne er en god fødekanal til vores ingeniøruddannelser, fordi de studerende på adgangskurserne ofte har en erhvervsfaglig baggrund, som er med til at styrke studiemiljøet. Det er meget positivt, at vi også her får flere ansøgninger , siger Ove Poulsen.

Der er endnu ledige pladser på alle Ingeniørhøjskolens uddannelser på nær bygningsteknik og bygningsdesign. Studiestart for de nye ingeniørstuderende er 19. august, og alle ansøgere får besked om optagelse 30. juli.

Læs mere her

tags: 2009, Aarhus Universitet, Århus, finanskrisen, uddannelse, virksomhed, teknologi, kreativ, Ingeniørhøjskolen, ingeniøruddannelse, ingeniørstudiet, studerende, rektor, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar