fredag den 3. januar 2014

IT-universitetets nye uddannelse hitter hos de unge

Der bliver fyldt op på stolene på IT-Universitetet som i år optager 163% flere studerende end sidste år. Den helt nye bacheloruddannelse Digitale medier og design er populær 177 søgte optagelse. De unge har opdaget at it er mere end bare programmering.

Aktuel uddannelse
I dag får 76 kommende studerende brev om at de har fået plads på IT-Universitetets bacheloruddannelse Digitale medier og design.

Den helt nye uddannelse sætter fokus på de muligheder og udfordringer, kommunikation via digitale medier stiller os over for, samt de ændringer i sociale omgangsformer og processer, som de digitale mediers integration i vores hverdagsliv medfører.
Og uddannelsen har tilsyneladende ramt et aktuelt behov, da hele 177 ansøgere søgte om optagelse.

Det unikke ved IT‐Universitetets nye uddannelse i Digitale medier og design er, at den forener design‐ og kommunikationsforskningen i én uddannelse i erkendelse af, at disse to felter i stigende grad ikke kan adskilles. I en tid hvor erhvervslivet har taget begreber til sig som web 2.0 og brugercentreret design, er der mere end nogen sinde brug for aspiranter der kan planlægge og udvikle innovative it- løsninger med substans, siger linjeleder ved Digitale medier og design, John Paulin Hansen.

It er blevet trendy
Søgningen til it-uddannelserne har i år været exceptionelt stor og derfor er man fra IT-Universitetets side begejstret for, med den nye bacheloruddannelse, at skabe plads til endnu flere it-studerende. Også på IT-Universitetets anden bacheloruddannelse Softwareudvikling har der været rift om pladserne og man glæder sig over at kunne byde særdeles kvalificerede studerende velkommen på studiet.

Vi er vældig stolte over at have designet it-uddannelser, der har fået et godt image blandt mange studenter, siger studieleder Kasper Østerbye, der glæder sig over at man har bevæget it væk fra opfattelsen om et snævert teknisk og nørdet felt.

Når de studerende møder til studiestart d.21.august, står et helt nyt designlab klar til at blive taget i brug, hvor de studerende vil kunne udarbejde skitser og elektroniske prototyper af deres designs.

IT-Universitetet forventer i øvrigt at optage op imod 20% flere på kandidatniveau, hvor søgningen ligeledes har været stor.

Om IT-Universitetet i København
IT-Universitetet er det universitet i Danmark, der uddanner flest it-kandidater. På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it, bl.a. innovativ kommunikation, computerspil, it til organisationer, softwareudvikling og programmeringssprog.
Læs mere om IT-Universitetets uddannelser på www.itu.dk

Læs mere her

tags: Danmark, København, uddannelse, computerspil, computer, erhvervslivet, kommunikation, organisation, studerende, sprog,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar