søndag den 26. januar 2014

Markant fremgang på SDU

Universitetet oplever det næsthøjeste ansøgertal i sin historie

Syddansk Universitet oplever en markant fremgang i antallet af unge, der ønsker at studere ved universitetet. I alt har SDU modtaget mere end 7.500 ansøgninger, og det er det næsthøjeste i universitets historie.

Fremgangen er på 22 procent i forhold til sidste år, og den fordeler sig på alle fakulteter og campusser.

De største stigninger findes inden for samfundsvidenskab, sundhedsvidenskab og humaniora, og ligesom tidligere år er lægestudiet det mest populære. Med en fremgang på 50 procent er jura også meget efterspurgt.

Journaliststudiet, medievidenskab og idræt er sammen med Nordens eneste uddannelse i biomekanik (kiropraktik) blandt nogle af de øvrige himmelstormere. Universitetets nye uddannelse i biblioteksvidenskab og videnskommunikation er også kommet godt fra start.

Atter øget tilstrømning

- Det er dejligt, at vi fik ret i vores spådom om, at sidste års tilbagegang ville blive en enkeltstående begivenhed. Nu oplever vi atter øget tilstrømning, og det tyder også på, at de studerende nu har indrettet sig efter de skærpede adgangskrav, siger rektor Jens Oddershede fra Syddansk Universitet og tilføjer:

- Jeg er glad over, at vi går frem på så mange områder, og jeg hæfter mig også ved, at vi har fået flere ansøgere fra den syddanske region. Vi ønsker netop at give hele det område et uddannelsesmæssigt og forskningsmæssigt løft. Samtidigt har vi også har markant tilstrømning af internationale studerende, der ønsker at tage en bachelor- eller kandidatuddannelse hos os.

Syddansk Universitet har fem fakulteter fordelt på seks campusser. I alt læser mere end 18.000 studerende på universitet.

Yderligere oplysninger:
Rektor Jens Oddershede: 65 50 10 30, mobil 40 40 10 97.
Studiechef Per Andersen: 6550 2095, mobil 6011 2095

Læs mere her

tags: uddannelse, storm, videnskab, campus, kommunikation, kandidatuddannelse, humaniora, samfundsvidenskab, Syddansk Universitet, studerende, rektor,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar