lørdag den 13. september 2014

Esbjerg slår igen rekord i studieoptag

Antallet af nye studerende er steget hvert eneste år siden 2008 og sætter igen i år rekord. I år er 2.507 nye studerende mødt op på de fem videregående uddannelsesinstitutioner i byen. Med omkring 6.500 studerende er Esbjerg en lille studieby, men proportionelt klarer Esbjerg sig godt, og de procentvise stigninger i antallet af studerende har de fleste år ligget over landsgennemsnittet. Den Koordinerede Tilmelding (KOT) har fra 2013 til 2014 registreret en stigning på 5,5% i antallet af optagne studerende i Esbjerg. Det tal er 0,9% på landsplan.

Med to universiteter, et erhvervsakademi, et univercity college og endda et musikkonservatorium tilbyder Esbjerg en varieret og bred palette af uddannelsesmuligheder. Studiemiljøet opleves som nærværende og relationen til underviserne bliver tæt, når holdene ikke er kæmpestore.
Esbjerg har høje ambitioner om vækst og udvikling, og hvis de skal indfries, så skal der mange flere studerende til byen. De studerende er nemlig med til at skabe det storby-præg, som Esbjerg så gerne vil have, og så er de potentielle arbejdstagere og borgere, når studietiden er overstået.

Citat: "Det er så vigtigt for Esbjerg, at der kommer studerende til byen, og at det kan mærkes i byen, at de er her. Derfor er vi glade for, at fremgangen her er så tydelig år efter år, og vi gør alt, hvad vi kan for at gøre Esbjerg til Danmarks bedste studieby", siger Birgit Bech Jensen, marketingchef i Esbjerg Erhvervsudvikling.

Et væld af aktiviteter
Når de 2.507 nye studerende skal finde sig til rette på en ny uddannelse, blandt de nye kammerater og måske i en helt ny by, så er stemningen særlig intens. Det mærker man på institutionerne til de mange velkomstarrangementer. Her spotter man også blandt de studerende de karakteristiske Røde Løbere, som stikker ud i deres knald-røde træningsdragter. De prøver i alt det nye at trænge igennem til de studerende med budskabet om de mange gratis arrangementer, de hvert år tilbyder studerende på tværs af institutionerne. Det bliver til 80 sports- og kulturarrangementer i alt, og lige nu er der fokus på velkomstfesten, som plejer at samle 600 af de nye studerende i midtbyen.

Citat: "Vi er glade for, at der igen i år kommer flere studerende hertil – både danske og udenlandske. Vi gør rigtig meget for at de internationale studerende skal føle sig velkomne og tilbyder nu kemiingeniør studiet på engelsk. Og så er de gode til at benytte de gratis tilbud hos de Røde Løbere i Studiebyen Esbjerg", siger Tove Morell, kommunikationsmedarbejder på Aalborg Universitet Esbjerg.

Case: Thomas Joensen droppede det gode job for at læse til Maskinmester i Esbjerg
Maskinmesterskolen i Fredericia tilbyder nu igen maskinmesteruddannelsen i Esbjerg, og 33 studerende er startet på uddannelsen. En af dem er Thomas Joensen, som egentlig var temmelig veletableret med job og børnefamilie i Ribe. Nu kaster han sig ud i en gammel drøm om at blive maskinmester.

Thomas Joensen er indforstået med at blive kontaktet på mail: thomas.joensen@gmail.com og telefon: 42608668.

Fakta:
Den koordinerede tilmelding (KOT) registrerer antallet af studerende, der optages igennem KOT. Her viser institutionerne i Esbjerg en fremgang på 5,5% fra 2013 til 2014. Tallet på landsplan er 0,9%.
Der er ca. 6.500 studerende på de fem videregående uddannelsesinstitutioner i Esbjerg, som er:
• Syddansk Universitet – ca. 1300 studerende
• Aalborg Universitet Esbjerg – ca. 700 studerende
• UC Syddanmark ca. 3200 studerende
• Erhvervsakademi Sydvest – ca. 1200 studerende
• Esbjerg Musikkonservatorium og Skuespillerskole – 115 studerende




tags: Danmark, 2008, Esbjerg, uddannelse, 2013, storby, Aalborg, Ribe, Aalborg Universitet, kemi, Fredericia, kommunikation, Syddansk Universitet, studerende, uddannelsesinstitution, videregående uddannelse, miljø, 2014, Fakta,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar