søndag den 7. september 2014

Værdibaseret Ledelse og videnarbejde

Værdibaseret ledelse er efterhånden et velkendt begreb i det danske erhvervsliv. Det er oprindeligt tænkt som en ledelsesform, der kort fortalt har fokus på identifikationen af de værdier, som er essentielle i en virksomhed eller organisation. Dermed sikres det, at medarbejderne får mulighed for at identificere sig med virksomhedens mål samt midler, idet disse tager afsæt i de samme værdier.

Værdibaseret ledelse er en ledelsesform, som med stor entusiasme er blevet integreret i det danske erhvervsliv. Værdibaseret ledelse egner sig særligt som ledelsesform i komplekse organisationer, hvor forandring og udvikling er i højsædet. Er organisationen baseret på viden som den primære ressource, kan man ikke lede efter rigide regler, men må i stedet guide medarbejderne gennem fælles værdier.

Virksomhedens værdier anvendes som parametre for, hvad der er rigtigt og forkert, hvad der er godt og mindre godt. Dermed kommer ledelsens opgave til at bestå i at definere, skabe og kommunikere de værdier, som de ønsker, skal karakterisere organisationens kultur på baggrund af en overordnet vision. Denne information fra ledelsen bruger medarbejderne til at nå frem til en forståelse af rammerne for, hvad der er acceptabel adfærd i henhold til ledelsens vision.

Værdibaseret ledelse kan derfor betegnes som indirekte ledelse. Således kan et stærkt værdigrundlag i en organisation få medarbejderne til at udføre de rette arbejdsopgaver på eget initiativ uden at få direkte instrukser fra ledelsesside. Ved at skabe et stærkt, fælles værdigrundlag hos medarbejderne påvirker man altså handlinger, beslutninger og prioriteringer i hele virksomheden.

Et godt og solidt værdigrundlag er for en virksomhed lige så vigtig som at have en vision, mission og et klart mål. Arbejder alle efter et accepteret værdigrundlag, sikres der en entydig forståelse og identitet hvilket resulterer i, at man bedre formår at delegere mål og ansvar samt arbejde hen imod den fastlagte vision.

Probana Management tilbyder HR konsulent–uddannelsen, som bl.a. arbejder med værdibaseret ledelse, og her vil du som nuværende eller kommende HR medarbejder få indblik i, hvordan din organisation kan arbejde med medarbejderudvikling.

HRK–uddannelsen er baseret på e–learning, hvilket giver Dem mulighed for at læse, når De vil og kan, og desuden kræver det kun en internetadgang, før De har adgang til hele uddannelsesplatformen med pensum, cases og dialogforum. Uddannelsen er inddelt i seks moduler, der hvert afsluttes med en kursusdag på hotel, hvor en erfaren underviser vil relatere teorien til praksis. Denne model bifaldes af deltagerne og viser fantastiske resultater, der på ingen måde kan sammenlignes med korte en– eller to–dags kurser.
Hvis De er interesseret, kan De læse mere på www.probana.com/hrk.asp, hvor De også kan tilmelde Dem direkte. De er også velkommen til kontakte os på tfl. 45 76 58 58.

 

Læs mere her

tags: internet, uddannelse, virksomhed, Probana, Management, medarbejderudvikling, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar