fredag den 26. september 2014

Fremtidens videnskab på skoleskemaet

Bestil gratis debatskabende oplevelse til din skole under Dansk Naturvidenskabsfestival i uge 39.

Hvordan skal vi leve i en verden, hvor videnskabsmænd kan lave utallige kopier af de bedste
Hvordan skal vi kunne konkurere når alle medarbejdere er skiftet ud med robotter
Hvordan kan det være at livet kan gendanne sig selv efter en atomkrig

Dette er blot nogle af de spørgsmål, som kan besvares når dokumentarfilmserien Viden til fremtiden bliver vist ved foredragsarrangementer tilbudt til gymnasier over hele landet på Dansk Naturvidenskabsfestival 2008, som løber af stablen i uge 39.
Skulle du ikke kunne nå at opleve Viden til fremtiden i festivalugen kan det også nås senere.

Konceptet med at kombinere debatskabende film med unge og underholdende foredragsholdere bliver kaldt eduXperience, og består af en kombination af oplevelse og læring, som er skabt af det danske filmselskab Fox Media.

Meningen er at provokere eleverne til at tage stilling til den videnskab, som skaber vores fremtid allerede i dag i dette tilfælde robotteknologi, kloning og liv. Kun ved en følelsesmæssig og personlig holdning til stoffet er det muligt at starte en debat. Er det i orden med uhindret videnskabelig forskning eller skal der sættes etiske grænser

Det bliver den dag op til eleverne selv at bestemme.

De tre foredrag tilbydes gratis til de 60 første gymnasier, der melder sig. Virksomheder og foreninger må betale for de underholdende og debatskabende arrangementer.

I gymnasiet virker foredragene specielt godt som en del af faget naturvidenskabeligt grundforløb, da de berører de samfundsmæssige aspekter af videnskaben og lægger optil en debat, hvor elever og lærer kan diskutere fremtiden ud fra flere forskellige fagretninger.

Arrangementerne er indtil videre støttet af Videnskabministeriet, Lundbeckfonden og Otto Bruuns Fond.
 

Læs mere her

tags: 2008, danske film, Lundbeck, teknologi, naturvidenskab, videnskab, gymnasiet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar