lørdag den 6. september 2014

Sprogundervisningens udfordringer

Hvordan skal man undervise i fremmedsprog i dag Og hvordan kan sprogfaglighed fortsat spille en rolle i uddannelsessystemet I en globaliseret verden med nye medier og ændrede lærer- og elevroller er vilkårene for sprogundervisning blevet markant forandret. Ny bog sætter fokus på sproglæring og sprogundervisning og de udfordringer, man står overfor i dag. Forfatterne bag Fremmedsprog i gymnasiet er blandt de fremmeste forskere på deres felt. De understreger i deres nye bog, hvor betydningsfuld lærernes grundlæggende sprogsyn og læringssyn er.

På den baggrund kan man som sprogunderviser finde inspiration i bogen til at arbejde med:

• kommunikative og kognitive tilgange til sproget
• opgavetyper
• feedback
• sprogfærdigheder
• motivation
• progression
• og interkulturel kompetence.

Fremmedsprog i gymnasiet er blevet til som udløber af et samarbejdsprojekt mellem sproglærere i gymnasieskolen og sprogforskere fra universitetet. Gymnasielærere fra 33 forskellige gymnasier, fire faglige foreninger og 13 forskere i sprogdidaktik har deltaget. Lærer- og forskergruppen dækkede sprogene engelsk, tysk, fransk, spansk, latin, græsk og kinesisk.

Om redaktørerne
Hanne Leth Andersen er rektor på Roskilde Universitet samt professor i universitetspædagogik. Birgit Henriksen er professor (MSO) ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet. Susana S. Fernandez er lektor ved Institut for Æstetik og Kommunikation på Aarhus Universitet. Og Dorte Fristrup er rektor på Århus Statsgymnasium.

Fremmedsprog i gymnasiet
- Teori, praksis og udsyn
Af Hanne Leth Andersen, Birgit Henriksen, Susana S. Fernandez og Dorte Fristrup (red.)
340 sider • vejl. pris 298 kr.
ISBN: 9788759318805


Læs mere her

tags: Aarhus Universitet, København, Århus, uddannelse, Roskilde, fremmedsprog, Rom, faglighed, undervisning, forskergruppe, gymnasiet, motivation, rektor, sprog, Københavns Universitet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar