mandag den 14. september 2015

Fokus på HR-udviklingen

Cranet 2007 – Er der fokus på HR i din virksomhed Og arbejder I målrettet med HR i samme grad som I arbejder med strategi, markedsføring etc.

De sidste års undersøgelser af HR–funktionens rolle viser, at topledelse og HR chefer åbenbart har samme ønske til HR–funktionen. De ønsker at den skal optræde mere proaktivt samt spille en mere aktiv rolle i udarbejdelse og gennemførelse af virksomhedens forretningsplaner. Dog viser de samme undersøgelser at ændringen i HRs rolle er en relativ langsom proces, hvilket kan synes uforståeligt taget den store opbakning i betragtning.
En af årsagerne kan være, at en øget involvering af HR–funktionen forudsætter, at topledelsen både ønsker og tror på, at HR–funktionen reelt set kan styrke virksomhedens evne til at nå sine mål. Det kræver derfor en indsats at føre ideologien om en fornyet og innovativ HR–funktion ud i livet.

Dansk HRM siges at stå ved en milepæl. Dette fremgår af Cranet–undersøgelsen, som belyser aktuel HRM–politik samt HRM–praksis i private og offentlige virksomheder i Danmark.
Cranet projektet er det mest omfattende studie af HRM–udviklingen i Europa. I Danmark afholdes der hvert år en Cranet HRM konference i samarbejde mellem Copenhagen Business School og Center for Ledelse. Årets konference blev afholdt den 30. august 2007 på Copenhagen Business School. Der blev stillet skarpt på aktuelle brændpunkter i dansk HRM, og med den internationale Cranet–undersøgelse i hånden blev Danmarks performance på HRM–området vurderet i forhold til andre lande.

Væsentlige pointer og trends indenfor HRM blev præsenteret og diskuteret på konferencen. Særligt blev der stillet skarpt på vidensamfundets krav og de aktuelle unikke krav til HRM i den private– og offentlige sektor.

De første debattører på konferencen var henholdsvis Magrethe Vestager, gruppeformand for RV og Linda Nielsen, formand for Familie– og Arbejdslivskommissionen, medlem af globaliseringsrådet og professor ved Københavns Universitet. De præsenterede en profil af det vidensamfund, som sætter scenen for HRM. Derudover blev der præsenteret eksempler på, hvordan HRM kan få organisationer, der af en eller anden årsag har alle odds imod sig, til at gennembryde lydmure af fordomme og stivede rutiner.

Vidensamfundet sætter scenen for HRM
Videnpotentialet bliver først realiseret, når arbejdslivets ressourcer anvendes på en professionel og innovativ måde. Magrethe Vestager og Linda Nielsen tegnede hver deres profil af vidensamfundet med afsæt i de krav det stiller og de muligheder Danmark har i en global højteknologisk tid.

Kendetegnende for samfundet i dag, er bl.a. kommunikation, informationsteknologi og ikke mindst forskning. Derudover er vores samfund meget kontrastfyldt og enorme forskelle præger både verden, nyhedsstrømme og det enkelte individ. Disse faktorer stiller unægteligt krav til, at man generelt følger med i højkomplekse sammenhænge, er villig til at tage et medansvar for både lokale og grænseoverskridende problemer samt være kompetent både hvad angår faglig viden og omstilling, samarbejde mv.

Ovenstående stiller dermed krav til danske virksomheder, ledere og medarbejdere og HRM–udviklingen er i denne sammenhæng yderst relevant. For at imødekomme samfundets krav skal vi i Danmark have fokus på samt være i stand til at præstere høj faglighed, tværfaglighed, kreativitet, indlevelsesevne og ikke mindst have et solidt og defineret værdigrundlag.
Derudover, som led i HR–udviklingen, er det essentielt at opsætte en fundamental dagsorden for danske virksomheder for at opnå det ideelle vidensamfund.

Den fundamentale dagsorden:

Uddanne flere og forske mere
Viden skal anvendes og skabe arbejdspladser
Global dimension skal medtænkes
Kreativitet på arbejdspladserne
Styrke HRM

Yderligere skal der stadig rettes fokus mod de sædvanlige områder, som omhandler HRM & performance, fleksibilitet og individualisering (flexicurity), den strategiske forankring, HRM i mindre virksomheder (HRM uden HRM–funktion/–afdeling), præstationsafhængig løn og nye og mere fleksible personalegoder.

Danmark er en videnøkonomi, der producerer viden, knowhow og service. Derfor er vi afhængige af kompetente, engagerede og ansvarlige medarbejdere, og derfor er professionel og innovativ HRM en ufravigelig forudsætning.

Probana Management tilbyder HRK–uddannelsen (HR Konsulent), som bl.a. arbejder med medarbejderudvikling og her vil du som HR medarbejder eller kommende HR medarbejder få indblik i, hvordan din organisation kan arbejde med medarbejderudviklingen.

Igennem e–læringsplatformen får du stillet det teoretiske grundlag til rådighed og på kursusdagene får du udfordret din forståelse af teorien og opnår viden om, hvordan teorien kan implementeres i praksis. Derudover vil du igennem din besvarelse af cases modtage personlig sparring.

Du kan læse nærmere om kursusdage, emner og tidspunkter på følgende link: http://www.probana.com/hrk.asp. Få mere information om Probanas andre uddannelser på http://www.probana.com/
 

Læs mere her

tags: markedsføring, Danmark, Europa, København, politi, økonomi, uddannelse, personalegode, kommissionen, virksomhed, 2007, fleksibilitet, teknologi, arbejdsliv, kreativ, faglighed, Probana, Management, medarbejderudvikling, kommunikation, strategi, organisation, offentlige sektor, Københavns Universitet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar