torsdag den 24. september 2015

Genopfind dig selv erhvervslivet lytter til ansattes behov for personlig udvikling

Under overskriften Reinvent Yourself kan man 31. oktober til 2. november dyrke sin personlige udvikling i selskab med andre erhvervsfolk. Deltagerne skal definere, hvad de vil ændre i deres liv og derpå gøre det.

Robert Rolfsted, NUD’NU, har udviklet seminaret ReInvent Yourself for ansatte i erhvervslivet. Men selvom virksomheder sender deres medarbejdere af sted, er det ikke op til dem at definere i hvilken retning, denne udvikling skal gå. Det er beslutninger, som kun den enkelte medarbejder kan tage.
Det kan være vidt forskellige områder, som deltagerne vælger at arbejde med. Men der er også fællestræk.
"At skabe balance mellem arbejdsliv og privatliv er på dagsordenen for de fleste af os. Op mod halvdelen af deltagerne i en intern undersøgelse, vi har lavet, svarer, at deres største personlige udfordring er at skabe den balance i deres liv.
Ifølge Socialforskningsinstituttet er du især i risikogruppen for at opleve ubalance, hvis du er veluddannet og/eller har lange arbejdstider. Ofte bliver familien og fritidslivet taberen i spillet om opmærksomhed og indsats – måske fordi det er sværere at sige nej på jobbet end derhjemme, hvor meget kan udskydes til en ubestemt "anden dag"." "Måske fordi man overser de langsigtede konsekvenser af den adfærd man har," forklarer Robert Rolfsted.

Virksomheder skifter HR–strategi
Deltagerne ved NUD’NU´s seminarer er både selvbetalende og professionelle, der får kurset betalt af arbejdspladsen. De sidste, spår Robert Rolfsted, at man vil se mange flere af i fremtiden. Og det er de store virksomheder, der går foran i denne udvikling.
Markedschef i Skoringen, Johannes Gammelgaard, har selv været på ReInvent Yourself – og har fået et helt nyt syn på kompetenceudvikling.
"Mange danske virksomheder arbejder stadig på den korte bane og overvejer ofte kun videreuddannelse, der har fokus på bundlinjen og vanetænkning omkring faglige kompetencer. Men forudsætningen for faglig udvikling er personlig udvikling. Den enkelte skal være afklaret og motiveret for at udvikle sig."

Også HR–manager i APV, Gitte Larsen, sender medarbejdere afsted til kurser i personlig udvikling. Hun erkender, at det kan være svært at bringe personlig udvikling på dagsordenen i en virksomhed.
"Min erfaring fra andre virksomheder er, at der kan være et skisma mellem ledelsens ønske om faglig opgradering og HR–afdelingens ønske om at styrke de ansattes personlige kompetencer. Men hvis virksomheden ikke åbner sig overfor medarbejderens personlige behov, opnår den kun at skubbe medarbejderen fra sig. Det skal være legalt for den enkelte at give udtryk for sine drømme også hvis de inkluderer et andet job engang i fremtiden.
Ved at støtte op og medvirke til at forberede en faglig overgang, kan vi måske holde på medarbejderen nogle år endnu. Alternativt kan vi miste medarbejderen når som helst, uden varsel og uden at vi har mulighed for at præge forløbet. Rekrutteringsmæssigt er det en helt bevidst strategi fra vores side."

Robert Rolfsted håber, at også de små og mellemstore virksomheder følger med og begynder at se med nye øjne på den interne udvikling. Typisk er disse virksomheder bange for at sætte medarbejderne "griller i hovedet", fordi det er et alvorligt tab at miste en medarbejder.
"Men hvis den enkelte finder ud af, at han eller hun hellere vil noget helt andet med sit liv, skal virksomheden give slip. Den skal i stedet satse på dem, der finder frem til, at de brænder for at bidrage til virksomhedens udvikling.
Desuden kan man ikke forhindre sine ansatte i noget som helst. Mange af deltagerne på mine seminarer bruger af deres ferie og betaler selv, fordi virksomheden ikke ville bevilge dem kurset."

Baggrund

– om Robert Rolfsted
Robert Rolfsted har en mangeårig karriere bag sig, både som leder og selvstændig konsulent for erhvervslivet. Robert har specialiseret sig i at åbne op for medarbejdernes potentiale, så de selv maksimerer deres præstationsevne.
I dag driver han virksomheden NUD’NU, hvor han fungerer som underviser, coach og proceskonsulent for både virksomheder og privatpersoner.

– Om seminaret ReInvent Yourself
Seminaret finder sted i Århus 31. oktober til 2. november i Det gamle Auktionshus, Mejlgade 47, 8000 Århus C.

Seminaret foregår som tre intense dage med et program fra tidlig morgen til sen aften – deltagerne må selv vælge aktiviteterne til og fra. Seminaret foregår i en stor sal, og der lægges op til, at deltagerne involverer sig i hinanden. Man må grine, græde og røre ved hinanden. Man kommer til at sidde, stå, løbe rundt og danse. Målet er, at deltagerne efterfølgende kan omsætte de redskaber, der bliver præsenteret, til reelle handlinger. Og det kan man, når budskaberne opleves på egen krop og ikke bare overleveres mundtligt.
"Nogle bliver overraskede over formen, men det er helt bevidst, at vi bryder med konventionerne for det traditionelle erhvervskursus. Du kan ikke lave et seminar, der handler om at bryde rammer, i en traditionel form, hvor folk sidder artigt med blokken på skødet, mens en oplægsholder taler. I så fald vil selve kursusformen blokere for den læring og personlige udvikling, der skal ske."

 

Læs mere her

tags: Århus, uddannelse, selvstændig, virksomhed, erhvervslivet, arbejdsliv, Auktionshus, kompetenceudvikling, strategi, arbejdstid, privatperson, coach,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar