tirsdag den 15. september 2015

Musikalske fællesoplevelser forbedrer relationer på arbejdspladsen

Psykisk arbejdsmiljø et emne med fokus på, og som i tiden ofte danner grundlag for udviklings– og teamdage på diverse virksomheder. Betegnelsen psykisk arbejdsmiljø står for det samlede sæt af forhold, der påvirker den ansatte psykisk på arbejdspladsen. Det drejer sig om bl.a.: fysiske forhold, krav i arbejdet, indflydelse og udvikling, ledelse og organisation og ikke mindst relationer herunder; samarbejde, kommunikation og dialog. Sunde relationer skaber vækst, udvikling, fremgang og opblomstring, hvorimod usunde relationer forvirrer, dræner, tapper og kvæler og forhindrer dermed udvikling, både privat og på jobbet.

"Menneskelige relationer knyttes tættere gennem musikalske fællesoplevelser. Ved at udfolde sig musisk sammen med en gruppe af mennesker etableres et nyt fællesskab på musikkens præmisser uden de vante filtre, og de faglige relationer sættes ud af spil, så alle deltagere kan udfolde sig på samme vilkår" siger Cand. Mag. og musikpædagog Sille Kathrine Buur Schultz fra virksomheden Pagsberg & Schultz Musik og Teambuilding.

Forpligtende fællesskab
I de fleste arbejdsprocesser er teamwork og samarbejde nøgleord. Alle har prøvet at skulle samarbejde med mennesker som man måske ikke lige umiddelbart mente at have noget til fælles med som man ikke umiddelbart havde nogen relationer til. "Disse små idiosynkrasier eller forskelle mellem mennesker, kan netop vendes til noget positivt gennem arbejdet med musikalsk sammenspil kan knytte relationer og give en forståelse for at forskellighed er en styrke og derigennem være med til at definere den enkelte gruppes dynamik og skabe synergi" siger Sille K.B. Schultz.

"Vi kunne nemt relatere vores daglige samarbejde til et musikalsk/rytmisk samspil, hvor alle er afhængige af hinandens evner, for at få det til at lyde rigtigt. Desuden havde vi en hyleskæg formiddag i kommunikationens tegn" siger tidligere kursist Stephen Christensen fra NeuroSearch A/S.

Når Sille Schultz skal forklare hvad der er karakteristisk for det musikalske samarbejde, lægger hun vægt på den fokuserede dialog mellem de udøvende, der sikrer at de følges ad og derigennem formidler budskabet med optimalt udtryk. "Der kræves absolut deltagelse og engagement for at opnå en troværdig formidling. Gennem deltagelse og engagement skabes en bevidstgørelse om nødvendigheden af, at hvert enkelt led i kæden yder sit i processen. Når alle tager ansvar for egen medvirken i sammenspillet og bidrager til det fælles produkt styrkes relationerne og samarbejdet optimeres" pointerer Sille K.B. Schultz.

Virksomheden Pagsberg & Schultz Musik og Teambuilding har specialiseret sig i udviklings– og teambuildingkurser til virksomheder som ønsker at styrke medarbejdernes relationer og evne til at samarbejde og kommunikere gennem musiske aktiviteter.
 

Læs mere her

tags: euro, virksomhed, arbejdsmiljø, kommunikation, organisation, miljø,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar