onsdag den 30. juni 2010

246 nye dimittender fra AU-HIH fejret med maner

Vejret og stemningen var i top, da Aarhus Universitet, Handels- og IngeniørHøjskolen (AU-HIH) fredag den 25. juni 2010 fejrede sommerens nyuddannede ved den årlige sommerdimission.

Et kapitel af vores liv er slut, og et nyt udfordrende kapitel venter forude. Det har været en intensiv rejse fra det øjeblik, vi trådte ind af dørene her på AU-HIH, og det har ikke været let, men det har været mindeværdigt , sagde Pernille Groth Poulsen, der holdt dimittendtalen.

Her på AU-HIH er ingen blot et nummer i rækken eller blot endnu en studerende. Det er et af privilegierne ved at have valgt at studere et mindre sted. Og vi har arbejdet med rigtige virksomheder og projekter, hvilket har været lærerigt, selvom det formentligt ville have været lettere at arbejde med fiktive projekter , fortsatte dimittend Pernille Groth Poulsen.

En erhvervsrelevant uddannelse er en vigtig milepæl
Dimissionens hovedtaler var Allan Krog Erlandsen, der arbejder i en ledende stilling inden for forskning og udvikling hos B&O. Han appellerede til dimittendernes fællesnævner; nemlig at de alle har nået en vigtig milepæl, når de nu står med deres eksamensbeviser i hånden. Nu venter erhvervslivet forude for dimittenderne, gjorde Allan Krog Erlandsen opmærksom på og understregede, at de nu har fået en særdeles erhvervsrelevant uddannelse i rygsækken.

Glade og lettede dimittender
Vildt , wau og fedt var nogle af kommentarerne fra vinderne af en af dimissionens priser; nemlig bedste hovedopgave på HA/HAim-uddannelsen. Annemette Olesen, Kristine Elmholt, Trine Kjærskov og Linda Højland har sammen skrevet deres afsluttende opgave om markedsføringen af Brande og herunder indkøbsmønstret i byen.

Det har været fedt at studere på AU-HIH. Vi har fået venner for livet. Og stedet lever virkelig op til værdien nærhed til de studerende man føler ikke, at man bare er en studerende blandt mange. Men det er alligevel en kæmpe lettelse at være færdig nu og have eksamensbeviset i hus , fortæller de fire glade HA-dimittender.

Uddannelse gavner alle
AU-HIH s direktør Erik Ernø-Kjølhede gratulerede vanen tro dimittenderne og takkede dernæst de nyuddannede for den tid, som de har tilbragt på AU-HIH, og fordi de har udvist så meget energi, at de har taget en videregående uddannelse.

Uddannelsen er til gavn for jer, men den er også til gavn for samfundet. Det er påvist mange gange, at folk med videregående uddannelser er gode for samfundsøkonomien. I får højere lønninger og betaler mere i skat til samfundet, og I øger produktiviteten gennem jeres viden. Derudover bliver I også mindre syge og mere tilfredse med livet end de uuddannede, og I bliver mere engagerede samfundsborgere, der bidrager mere til foreningsliv og politik end mindre uddannede. Endelig er det også de højtuddannede, der i disse svære økonomiske tider står nederst på listen, når virksomhederne skal fyre og øverst på listen, når virksomhederne igen skal hyre , sagde Erik Ernø-Kjølhede og fortsatte:

På den baggrund skulle man jo tro, at unge danskere bestormer uddannelsesstederne. Vi får heldigvis flere og flere studerende her på stedet, men ser man på den nationale tendens, ja så er der stilstand. Regeringen har for en del år siden lanceret en målsætning om, at 50 % af en ungdomsårgang skal have en videregående uddannelse, men i de sidste otte år har vi stort set ikke bevæget os i forhold til den målsætning. Vi mangler stadig 3-4 %. Og det er drengene, der er problemet. Det har siden 2000 været ganske stabilt, at ca. 55 % af pigerne får en videregående uddannelse, mens kun 38-39 % af drengene gør det. Men det tegner godt for jeres liv og fremtid, at I har været blandt den del, der har investeret i en uddannelse tillykke med det.

Årets dimittend og bedste hovedopgaver
I alt dimitterede 246 nyuddannede fra AU-HIH fordelt på 11 forskellige uddannelser heraf syv fuldtidsuddannelser og fire deltidsuddannelser. Udover festtaler og musikalske indslag blev årets dimittend og bedste hovedopgaver kåret, og priserne gik til følgende personer:

- Prisen for årets dimittend (sponseret af Handelsbanken): Maria Hoffmann Jensen, HA International Management

- Prisen for bedste hovedopgave på BA/International Communication and Multimedia (sponseret af Herning Håndværker og Industri forening): Magdalena Gadek

- Prisen for bedste hovedopgave på HA erhvervsøkonomi/HAim International Management (sponseret af Hans Foxbys fond): Trine Kjærskov, Linda Højland, Annemette Olesen og Kristine Elmholt

- Prisen for bedste hovedopgave på HD i organisation (sponseret af Herning Håndværker og Industri forening): Lars Thier

- Prisen for bedste hovedopgave på HD i afsætning (sponseret af Hans Foxbys fond): Robert Nørgård Sørensen

- Prisen for bedste hovedopgave på HD i regnskab (sponseret af BDO): Berit Aakmann Christensen

- Prisen for bedste hovedopgave på Diplom i ledelse (sponseret af Ledernes hovedorganisation): Flemming Juul

- IDA ingeniørprisen (sponseret af IDA): Suzanna Simonovic Pedersen, Global Management and Manufacturing.

For billeder : http://hih.au.dk/Default.aspx ID=11280

Læs mere her

tags: Aarhus Universitet, direktør, markedsføring, 2010, økonomi, politi, regnskab, uddannelse, B&O, storm, Herning, virksomhed, Håndværker, erhvervslivet, produktivitet, energi, studerende, videregående uddannelse, nyuddanned, samfundsøkonomi, eksamensbevis, erhvervsøkonomi, Management, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar