torsdag den 17. juni 2010

Hvor skal erhvervsudannelserne hente besparelsen?

Regeringens spareiver rammer nu også erhvervsuddannelserne. Der er uden varsel bebudet ekstra besparelser på op mod 130. mio. allerede her i 2010, hvilket er en helt umulig opgave for skolerne.

Som lyn fra en klar himmel skal erhvervsuddannelserne nu pludselig finde besparelser på 130 mio. kroner. Det er en komplet umulig opgave midt i et finansår, da alle midler på uddannelserne er budgetlagt, og spørgsmålet er derfor: Hvor skal erhvervsuddannelserne hente besparelsen

Skolerne ved ganske enkelt ikke, hvor de skal finde pengene, og realistisk set kan de ikke nå at rationalisere sig frem til besparelserne, da medarbejderne selvfølgelig har et fornuftig opsigelsesvarsel.

- Ved indgåelse af globaliseringsaftalen sidste år fik vi 133 mio. til at løfte kvaliteten i erhvervsuddannelserne. Er det de penge, vi skal betale tilbage nu Og skal vi nedjustere arbejdet med at nå 95 % målet Mål og midler hænger nu engang sammen. De spørgsmål kunne jeg godt tænke mig at få et svar på fra undervisningsministeren, siger Per Madsen, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne.

- Man kan også spørge sig selv om politikerne lider af kollektivt hukommelsestab
I efteråret var der ingen ende på den politiske opbakning til, at erhvervsuddannelserne skulle have et kvalitetsløft dels for at sikre vores unge bedre uddannelser, men også for at sikre kompetente medarbejdere til erhvervslivet og dermed vores fælles samfundsudvikling. Hvad skete der med de løfter slutter Per Madsen.

Ønskes der yderligere oplysninger i forbindelse med denne pressemeddelelse, kan henvendelse ske til Jørn Ibsen, direktør i Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne, på tlf. 33 86 23 19 eller på mobil tlf. 51 34 08 51, eller til Per Madsen, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne på mobil tlf.: 40 11 61 77.

Læs mere her

tags: direktør, 2010, politi, uddannelse, penge, erhvervslivet, undervisningsminister, erhvervsuddannelser, Danske Erhvervsskoler, undervisning, pressemeddelelse,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar