lørdag den 26. juni 2010

Studenterrådet bakker om blokade

Studerende blokerer i dag Det Samfundsvidenskabelige Fakultets på Københavns Universitet, i protest mod genopretningspakkens forslag til besparelser på universitetsområdet. Studenterrådet ved Københavns Universitet støtter op om de frustrerede studerende, og vurderer, at den nuværende blokade kun er den første reaktion ud af mange.

Studenterrådet ved Københavns Universitet forklarer den spontane blokade, med angst og frustration hos de studerende, der ikke har glemt hvor hurtigt og hårdt besparelserne ramte en række af universitetets uddannelser vinters.

Budskabet om millionbesparelser på fere hundrede millioner er skræmmende. I vinters oplevede flere studerende at vende tilbage til et studie, der var blevet stærkt beskåret efter eksamensperioden, så det er klart, at vi alle sammen er bange for at miste vores fag og den fremtid vi har planlagt efter. udtaler Anne Bie Hansen, formand for Studenterrådet.

Og offentligheden kommer til at mærke de studerendes frustration. Studenterrådet ved Københavns Universitet vurderer, at den nuværende blokade kun er den første reaktion ud af mange. Studerende mener ikke kun, at de kæmper for deres egen, men også for vidensamfundets, fremtid:

Når man er dedikeret til sit fag, kan man ikke sidde med hænderne i skødet og se til mens hele forskningsområder og uddannelser bliver ødelagt. Vi ved at forringelser i den størrelsesorden handicapper samfundet på lang sigt. udtaler Anne Bie Hansen.

Studenterrådet ved Københavns Universitet indgår sammen med Danske Studerendes Fællesråd i et Samarbejde med den øvrige elev og studenterbevægelse. Organisationerne vil stå sammen i arbejdet mod forringelser på uddannelse.

Læs mere her

tags: København, uddannelse, studerende, videnskab,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar