onsdag den 16. juni 2010

Støjberg: Gode uddannelsestilbud ? også efter dagpengereform

- Hvis uddannelse er den hurtigste vej til job, så er der en lang række uddannelsesmuligheder for ledige inden for beskæftigelsesområdet. Og det er der også efter regeringens dagpengereform. Det siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg i forbindelse med aftenens samråd om to lovforslag i regeringens dagpengereform.
Beskæftigelsesministeren var blandt andet kaldt i samråd for at forklare, om en dagpengereform forringer uddannelsesmulighederne i beskæftigelsessystemet.

På samrådet sagde ministeren, at regeringen flere gange har forbedret mulighederne for uddannelse og opkvalificering af ledige, og der findes mange kombinationer alt efter alder, kompetencer og forudgående ledighed.
Senest er blandt andet ungeindsatsen styrket med Ungeaftalen , hvor der er afsat knap en halv milliard kroner til blandt andet uddannelse - og igen med uddannelse og aktive tilbud for yderligere en halv milliard kroner i aftalen om bekæmpelse af langtidsledighed.

- Målet med beskæftigelsesindsatsen er ikke, at ledige skal være på dagpenge længst muligt. Målet er at hjælpe ledige i job. Og den aktive beskæftigelsespolitik med blandt andet uddannelsestilbud skal netop få ledige videre. Vi har gjort op med et system, der fastholdt den ledige i passivitet, og fortsætter udviklingen med tidlige jobrettede tilbud, der sikrer, at dagpengeperioden bliver så kort som muligt, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg


Læs mere her

tags: politi, uddannelse, regeringen, regering, penge, beskæftigelse, opkvalificering, beskæftigelsesminister,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar