mandag den 20. september 2010

Flere unge på vej i Europa

Europa-Kommissionens initiativ Unge på vej skal styrke unges muligheder for uddannelse og job. Danmark er allerede godt i gang.

Europa-Kommissionen har offentliggjort flagskibsinitiativet Unge på vej .

Med udspillet giver kommissionen sit bud på, hvordan EU-medlemslandene kan styrke indsatsen for studie- og praktikophold i udlandet, reducere antallet af unge, der kun har en grundskoleuddannelse, øge antallet med en videregående uddannelse og styrke overgangen fra uddannelse til beskæftigelse.

Initiativet er en del af den nye EU-strategi for vækst og beskæftigelse frem til 2020, kaldet Europa 2020-strategien.

Flere skal gennemføre en uddannelse
Forslagene harmonerer godt med regeringens politik. Blandt andet vedtog Undervisningsministeriet allerede i 2009 en strategi for at få flere studerende til at tage meritgivende studie- eller praktikophold i udlandet.

Siden 2006 har regeringen haft målsætninger om, at flere skal gennemføre en ungdomsuddannelse, og flere skal have en videregående uddannelse. Begge målsætninger er med i Europa 2020-strategien og Unge på vej .

Danmark har også vedtaget to såkaldte ungepakker, der blandt andet skal sikre, at der er praktikpladser nok til elever i de erhvervsrettede grunduddannelser.

Unge på vej indeholder endvidere forslag til initiativer på beskæftigelsesområdet. Disse handler om bedre overgange fra uddannelse til job for unge og bekæmpelse af den høje ungdomsarbejdsløshed i Europa.

Læs mere her

tags: Europa, arbejdsløshed, Danmark, euro, 2009, politi, uddannelse, 2020, EU, regeringen, ungdomsarbejdsløshed, 2020, udland, kommissionen, 2006, arbejdsløs, regering, studerende, videregående uddannelse, beskæftigelse, praktikplads, strategi, grunduddannelse, Undervisningsministeriet,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar