søndag den 26. september 2010

Nyt byggeri skaber bedre kontakt mellem studerende og forskere

Skov & Landskab på LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet indvier fredag d. 24. september et nyt byggeri på Rolighedsvej 23 på Frederiksberg. Studerende i bl.a. landskabsarkitektur, bydesign, skovbrug og landskabsforvaltning vil sammen med husets godt 120 forskere nu få endnu bedre forsknings- og uddannelsesmuligheder.

Den nye bygning indeholder bl.a. et auditorium, forskerkontorer, moderne laboratorier og et fællesrum i bygningens fulde højde på fire etager.

" I det nye hus er der lagt vægt på at skabe mange uformelle mødesteder, hvor forskere og studerende på tværs af uddannelser og afdelinger har de optimale rammer for at udveksle viden og inspirere hinanden. Det baner vejen for endnu flere tværfaglige og nyskabende samarbejder mellem forskere og studerende. Hertil kommer, at det nye hus er forbundet med Skov & Landskabs gamle hus, hvor der pt. er ved at blive indrettet endnu bedre studenterfaciliteter , siger dekan på LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet, Per Holten-Andersen.

Størstedelen af Skov & Landskabs aktiviteter ligger nu på LIFE Det Biovidenskabelige Fakultets grønne campusområde på Frederiksberg. Herudover er Skovskolen i Nødebo og på Djursland samt Arboretet i Hørsholm en del af Skov & Landskab.

Vi er meget taknemmelige over for Villum Fonden som med en donation på 25 mio. kr. har gjort det muligt at opføre bygningen. Hertil kommer, at Villum Fonden har finansieret ca. 40 % af vores bygning i Hørsholm, og at salgs-indtægterne herfra er med til at finansiere bygningen. I alt har Villum Fonden således betalt omkring 1/3 af bygningens pris på i alt ca. 140 mio. kr. , udtaler Niels Elers Koch, leder af Skov & Landskab.

Bygningen er tegnet af Rørbæk og Møller Arkitekter. Schønherr Landskabsarkitekter har udarbejdet en plan for udearealerne omkring det nye byggeri, der hænger sammen med helhedsplanen for Frederiksberg Campus.

Bygningen indvies officielt fredag d. 24. september kl. 11 med taler af bl.a. Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen, Rektor Ralf Hemmingsen, Københavns Universitet og Bestyrelsesformand Lars Kann-Rasmussen, Villum Fonden.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar