fredag den 24. september 2010

Professor Henning Salling Olesen, Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning, Roskilde Universitet, er blevet udnævnt til æresmedlem af den brasilianske sammenslutning af biografi- og livshistorieforskere (CIPA)

CIPA er en national brasiliansk konference for biografi- og livshistorieforskning. I en konference for nylig deltog ikke færre end 700 forskere, universitetslærere, seminarielærere og ph.d.-studerende fra hele Brasilien i konferencen. CIPA blev startet i 2004.

Forskerne har desuden etableret en forening, Associasão por la Pesquisa (Auto) biografica, flest med pædagogik som speciale, men også antropologer, historikere og psykologer.

På årets møde blev professor Henning Salling Olesen udnævnt til æresmedlem af foreningen. Henning Salling Olesen har leveret flere bidrag til konferencerne, og han har fået oversat sine bidrag og artikler i øvrigt til både portugisisk og spansk.

Professor Henning Salling Olesen har deltaget i konferencerne i 2004 og 2010. Han blev udnævnt til prorektor på RUC i 2006 og blev siden konstitueret som rektor og havde derfor ikke mulighed for at deltage i konferencerne i 2006 og 2008, idet han i disse år måtte nedprioritere sin forskning for at hellige sig arbejdet i RUC s ledelse.

Deltagelse i de to konferencer og samarbejdet med forskere i Latinamerika har betydet, at Henning Salling Olesen har opbygget et omfattende netværk, og i den forbindelse har han modtaget adskillige indbydelser fra universiteter i både Syd- og Mellemamerika. Henning Salling Olesen er bl.a. blevet inviteret til at afholde en gæsteforelæsning på Mexicos pædagogiske universitet i november 2010.

I tilslutning til CIPA er Henning Salling Olesen også inviteret til et Sympósio Mémoria, (Auto)biografica e Ruralidades på Universidade Estadual de Bahia (UNEB) i Salvador et relativt nyt multicampus-universitet for delstaten Bahia hvor der findes en række forskere, der er centralt impliceret i læreruddannelse.

For yderligere information kontakt:

Professor Henning Salling Olesen, Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning, Roskilde Universitet, tlf. 4674 2672, privat: 3616 7411

Læs mere her

tags: biograf, 2010, 2008, uddannelse, Brasilien, Roskilde, 2006, Mexico, studerende, rektor, campus,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar