tirsdag den 14. september 2010

Sexologiskolen er landet - i Århus!

På fredag d. 17. september starter Jyllands første Sexologiskolen på Strandvejen 96, 8000 Århus C. 30 elever har allerede fundet vej - og der er endnu få pladser tilbage til friske mænd og kvinder.

Sexologiskolen har allerede én afdeling på Islands Brygge i København - og nu også i Århus. Skolen ledes af Yazmin Fox, som selv er født i Esbjerg og opvokset ved Vejle. Yazmin bor til dagligt i København med sin mand, to døtre og bonussøn. Vi oplever en stigende interesse for sexologi, der henvender sig bredere - og til rigtige mennesker med virkelige problemer siger Yazmin Fox, som selv er uddannet på Gøteborg Universitet, hvor hun også er gæstelærer. Hun har fungeret som sexolog og parterapeut igennem de sidste 17 år.

Sexologiskolen åbnede d. 23. september sidste år på Islands Brygge, og hold 2 er netop startet i forrige weekend. På første og andet hold er der 29 glade kvinder og mænd, i alderen 20 til 55, og fra både Jylland, Fyn og Sjælland. Også på hold 3 i Århus, har vi begge køn repræsenteret og både yngre og ældre elever. Den yngste er 18 og den ældste er pt. 58 år. Det giver en god energi og dynamik på uddannelsen. Vi har også elever med forskellige kulturel og religiøs baggrund, f.eks. både en muslimsk mand og en muslimsk kvinde, såvel som kristne og helt almindelige ateistiske el. mellemtroende danskere, siger Yazmin Fox. Vi har på uddannelsen både psykologer og handikapmedhjælpere, folk med håndværksmæssig baggrund etc. Det vigtigste er at man brænder for faget, er et empatisk menneske og har et godt hoved, så man kan læse den faglitteratur og lave de opgaver, som er i løbet af uddannelsen.

Yazmin Fox om Sexologi: Sexologien har altid handlet om forskellige aspekter af mennesket, og et MenneskeLiv. Alle levende mennesker har en seksualitet men det er ikke alle mennesker, som har en levende seksualitet. I de seneste år har det i medierne mest handlet om at udtrykke de ekstreme seksuelle udfoldelser krydret med diverse fy-ord. Men det kan ikke stå alene. På Sexologiskolen har vi fokus på dé problemer, som danskerne virkelig har. Det kan være hele familiedannelsesperioden, fra man begynder at tale om at få barn til barnet er 3 år gammelt. Her er det ofte at der kommer skår i parforholdet. Hvad sker der i øvrigt med os og vores seksualitet, når vi går i krise Hvad med mandens andropause og kvindens menopause

Uddannelsen til Sexolog varer 2 år og er med sine godt 430 lektioner Danmarks længste Sexologuddannelse. Vi vægter både det kliniske og det helhedsorienterede, med undervisningen indenfor almen- og klinisk sexologi og psykologi, på universitetsniveau. En af vores undervisere på dette område er Docent Lars-Gösta Dahlof, som har opbygget og ledet uddannelsen i klinisk sexologi på Gøteborg Universitet.

Vi har tillige med en grundig indføring i forskellige terapeutiske retninger, hvor vi også inddrager den viden, der ligger indenfor østens traditionelle sexologi, som tantra. Dette område varetages især at Yazmin fox, som selv har lang uddannelse og stor erfaring indenfor netop dette område.

Sundhed, kost og livsstil spiller en rolle for vores udstråling, evne til at føle lyst og vores fertilitet. Derfor har vi også dygtige undervisere indenfor dette område bl.a. Thorbjörg Halfsteinsdottir, der er dansk trendsætter indenfor kost, uddannet sygeplejerske/ ernæringsterapeut. Forfatter til bogen 10 år yngre på 10 uger .

Uddannelsen rumme både generel undervisning/ forelæsning, øvegange, egenterapi, studieture og supervision. Skolen har mere end 40 eksterne undervisere tilknyttet fra hele Norden, USA og Grækenland.

Yazmin Fox er også netop startet som radiosexolog på go!FM i Århus, hvor hun har et fast indslag og direkte kommunikation med lytterne hver varm fredag!

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar