tirsdag den 9. november 2010

500 vil læse ph.d. på IT-Universitetet

IT-Universitetets ph.d.-program er endnu engang meget populært blandt ansøgerne. Universitetet har modtaget 500 ansøgninger fra hele verden, hvilket overskrider den gamle rekord med 101 ansøgninger.

Carsten Schürmann, som er leder af IT-Universitetets ph.d.-skole, er glad for den store interesse.

- Det er en stor ære for vores ph.d.-program, at så mange vil være en del af det og samtidig er det flot, at der kommer flere ansøgninger hver gang. Med så stort et felt af ansøgere har vi muligheden for at ansætte de dygtigste af de dygtige som vi har gjort før. Vi har modtaget ansøgninger fra hele verden, lande som Tyskland, Italien, Danmark, USA, Indien, Pakistan og Kina. Det er meget givende at se, at ph.d.-skolen og mine kollegers hårde arbejde bærer frugt, forklarer Carsten Schürmann.

IT-Universitetet optager ph.d.-studerende to gange om året, til foråret og efteråret. De fleste af de færdige ph.d. ere bliver i Danmark for at arbejde, og tager hul på karrierer inden for den akademiske verden, eller den private eller offentlige sektor. For det meste bliver de tilbudt jobs lang tid inden de er færdige på IT-Universitetet.

- Vi ser, at de færdige ph.d.-studerende er attraktive i erhvervslivet, og vi ser dem gå direkte ud i jobs hos f.eks. danske og udenlandske universiteter. Andre får arbejde i det private, som for eksempel hos Danske Bank, eller i det offentlige, hos eksempelvis Finansministeriet. Flere af dem bliver også selvstændige og starter nye virksomheder, udtaler Carsten Schürmann.

Som led i regeringens globaliseringsstrategi skal antallet af ph.d.er i Danmark være fordoblet i 2010, og IT-Universitetet har nået sit mål om at ansætte i alt 22 nye ph.d.-studerende i 2010.

Om IT-Universitetet
IT-Universitetet i København har eksisteret siden 1999, og er et selvstændigt universitet dedikeret til den digitale verden. Der er omkring 1.700 studerende og 270 ansatte. På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it.

Yderligere oplysninger
Leder af IT-Universitetets ph.d.-skole Carsten Schürmann, 7218 5282, carsten@itu.dk


Læs mere her

tags: USA, København, Danmark, 2010, Pakistan , Tyskland, Italien, Danske Bank, Kina, Indien, regeringen, selvstændig, virksomhed, regering, erhvervslivet, studerende, Danske Bank,, offentlige sektor, strategi,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar