tirsdag den 16. november 2010

Besparelser på KU vil gå ud over tandlæger

Odontologisk Institut (tandlægevidenskab) skal spare en tredjedel af sit samlede budget i løbet af de næste to år. Det medfører massive forringelser på tandlægeuddannelsen, advarer Studenterrådet ved Københavns Universitet.

De studerende på Odontologisk Institut har sendt et åbent brev til Ulla Wever, dekan ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. De tandlægestuderende er frustrerede over, at deres institut skal skære en tredjedel af budgettet, og de er bange for, at det vil gå ud over undervisningen. Det affødte onsdag et velbesøgt stormøde, hvor over 200 tandlægestuderende diskuterede besparelserne og deres konsekvenser for tandlægeuddannelsen.

Formanden for Studenterrådet ved Københavns Universitet, Ea Busch-Petersen deler de tandlægestuderendes frustration:

Vi taler ikke om en administrativ besparelse hist og her, vi taler om en budgetmassakre, der over to år fjerner 10 mio. kr. fra instituttets budget. Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre at spare en tredjedel af budgettet og samtidig undgå forringelser af tandlægeuddannelsen.

Ea Busch-Petersen køber dermed ikke dekan Ulla Wevers påstand om, at der ikke nødvendigvis vil ske forringelser på tandlægeuddannelsen som hun skriver i et svar til de tandlægestuderende brev.

Besparelserne vil få massive konsekvenser for de tandlægestuderende, der faktisk allerede sparede end del penge sidste år, da tandlægeuddannelsen blev lagt om.

Ea Busch-Petersen mener desuden, at det er stærkt kritisabelt, at spareplanerne skal udarbejdes på under fjorten dage. Ifølge de tandlægestuderende blev samarbejdsudvalget på Odontologisk Institut først underrettet 1. november, og instituttet skal allerede fremlægge en konkret spareplan 15. november, blot to uger efter.

Om dette forløb udtaler Ea Busch-Petersen:

Desværre virker besparelserne på Odontologisk Institut som en bevidst lukket proces, og jeg er bange for hvilket institut på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, der næste gang skal ud i massive besparelser med lynets hast. Uanset om det sker, er det mindste man kan forvente, at processen er åben, så alle bliver inddraget og hørt.

De tandlægestuderende har bebudet aktioner og læserbrevsstorm som reaktion på de massive besparelser.

Læs mere her

tags: København, uddannelse, storm, penge, studerende, videnskab, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar