søndag den 21. november 2010

Stor interesse for nyt bæredygtigt studenternetværk

Det nyoprettede studenternetværk Aarhus Sustainability Network indbyder studerende og virksomheder til at være med til at skabe en bæredygtig fremtid. Interessen for netværket er vokset med rekordfart. Første initiativ er en stor event den 2. december på Handelshøjskolen

En gruppe studerende fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet har i den grad ramt plet med et nyt bæredygtigheds-netværk for studerende og virksomheder. På få uger har netværket allerede etableret kontakt til flere organisationer og virksomheder som fx Grundfos, KPMG og GoGreen Aarhus, der alle kommer til netværkets første store event, CO10, den 2. december på Handelshøjskolen.

Netværket, der især udbreder sit budskab gennem viral marketing, kalder sig Aarhus Sustainability Network (AASN). Det er ikke kun virksomhederne, der har fanget interesse for AASN. Indtil videre er der 180 medlemmer på netværkets Linked In-gruppe, hvoraf mange er særdeles aktive med udbredelse af og diskussion omkring bæredygtighed.

Formand Esben Strandgaard Hansen er begejstret:

- Vi vil vise omverdenen og især universitetet, at bæredygtighed ikke bare er en trend, men noget der er kommet for at blive. AASN er stedet, hvor vi kan dele den begejstring, som så mange har for bæredygtighed og samtidig udnytte den energi og de ressourcer, de forskellige interessenter har.

Visionen er at blive det førende bæredygtighedsnetværk for Danmark ved aktivt at engagere og inspirere studerende og erhvervslivet til at skabe en bæredygtig fremtid i fællesskab.

Årets største event

Den store interesse for bæredygtighed bliver snart omsat til konkret handling nemlig i form af årets største event på Handelshøjskolen torsdag d. 2. december: ASB CO10 creating a sustainable future . Hensigten med CO10 er at føre forskellige discipliner sammen og åbne op for en tværfaglig tilgang til bæredygtighed.

Studerende og ph.d.-studerende fra hele AU er derfor side om side med virksomheder blevet indbudt til at præsentere deres arbejde inden for det bæredygtige felt.

- Der ligger en stor udfordring for virksomheder i den forandring, de skal gennemgå for at blive bæredygtige. Det er især denne forandringsproces, vi sætter fokus på i form af en række forskellige workshops med erhvervsfolk, studerende og forskere, siger Esben Strandgaard Hansen.

- AASN skal være et samlingspunkt for den fantastiske energi, der er omkring bæredygtighed, slutter Esben Strandgaard Hansen.

Fakta
- Læs mere om netværket
- Læs mere om opstartsmødet d. 25. oktober

> Bestyrelsen afholdt d. 25. oktober et opstartsmøde på ASB, hvor over 40 studerende fra AU og andre af byens uddannelsesinstitutioner mødte op for at høre, hvordan de kan drage fordel af og bidrage til foreningen.

> Til andet netværksmøde viste ca. 20 studerende og repræsentanter fra virksomheder stor interesse for at tilbyde ressourcer og kontakter til eventen den 2. december.

Kontakt:
Esben Strandgaard Hansen, Formand, Tlf.: +45 61 28 34 67
Kristina Steenfeldt Pedersen, Næstformand, Tlf.: +45 28 68 24 87

Læs mere her

tags: Aarhus Universitet, Danmark, KPMG , Handelshøjskolen, uddannelse, december, virksomhed, erhvervslivet, energi, studerende, uddannelsesinstitution, Grundfos, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar