søndag den 14. november 2010

Efterspurgt uddannelse er kommet til Frederikssund

Mandag den 1. november 2010 åbnede Erhvervsskolen Nordsjælland endnu engang dørene op for ny en uddannelse i Frederikssund. 16 elever er startet på grundforløbet til uddannelsesindgangen Strøm, styring og it, som blandt andet har været efterspurgt af virksomheder i kommunen.

- I Frederikssund har en del virksomheder efterspurgt uddannelser inden for Strøm, styring og it. Derfor har vi blandt andet valgt at placere netop denne uddannelsesindgang i kommunen. Ved at oprette lokale skoler håber vi på at få et tæt samspil med områdets virksomheder om at oprette praktikpladser, så der er kvalificeret arbejdskraft i Frederikssund i fremtiden, udtaler uddannelsesforstander på Erhvervsskolen Nordsjælland Lars Reedtz Kristensen.

For eleverne er der også store fordele. De får mulighed for at starte på et uddannelsestilbud i nærområdet. Der er løbende optag, så eleverne kan starte med det samme. Strøm, styring og it er en særdeles populær indgang, som giver eleverne mulighed for at uddanne sig til bl.a. elektriker, frontline pc-supporter, automatikmontør eller fortsætte på automatik- og procesuddannelsen. Når eleverne har gennemgået grundforløbet i Frederikssund er tanken, at de er så godt inde i uddannelsen, at de fortsætter i hovedforløbsuddannelse på Teknisk skole i Hillerød eller en samarbejdsskole. På samme adresse udbydes uddannelsesindgangen Bygnings- og brugerservice med uddannelser som fx: Serviceassistent og Ejendomsservicetekniker.

Kommunen en vigtig sparringspartner og aktør
Frederikssund Kommunes udviklingskonsulent, Kaj Hjorth Christensen, har været én blandt flere lokale aktører, der har været sparringspartnere i arbejdet med at oprette uddannelsen i Frederikssund. Han glæder sig over at se, at den nye uddannelse rammer målgrupperne:

- Til uddannelsesindgangen Strøm, styring og it er det to forskellige typer elever, der er startet. Den ene type har kort tids ledighed bag sig eller et afbrudt uddannelsesforløb, mens den anden type har længere tids ledighed bag sig. Muligheden for en kort uddannelse, der ligger geografisk tæt ens hjem, er en succes for den anden type af elever, hvor uddannelse normalt ikke er en mulighed.

Frederikssund Kommune, som partner i projektet, har forpligtet sig til informere om uddannelsestilbuddene og øge indsatsen for at etablere flere lærepladser.

Projektet bag
Bag den nye uddannelsesmulighed i Frederikssund står Erhvervsskolen Nordsjællands projekt Udvikling med udsigt , der blev søsat i efteråret 2009. Det er et treårigt udviklingsprojekt under EU s socialfond og Region Hovedstaden. Formålet er at etablere lokale tekniske skoler i de fire nordsjællandske kommuner Halsnæs, Helsingør, Gribskov og Frederikssund. Her er der generelt set er et lavere uddannelsesniveau sammenlignet med resten af Hovedstadsregionen. Målsætningen er bl.a., at flere ledige og ufaglærte får en uddannelse, og at unge fra folkeskolernes afgangsklasser fortsætter direkte videre i et uddannelsesforløb.

Læs mere her

tags: 2009, 2010, uddannelse, Nordsjælland, EU, virksomhed, Region Hovedstaden, Helsingør, Hillerød, folkeskole, arbejdskraft, elektriker, praktikplads,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar