søndag den 28. november 2010

Arbejdet med international skole i Odense er i gang

Her åbner www.booman.dk (400)Som en del af erhvervsudviklingsindsatsen i Odense er arbejdet med en international skole sat i gang. Hvis Odense vil kunne tiltrække og fastholde internationalt orienterede virksomheder og arbejdskraft, er det nødvendigt med et skoletilbud, der passer til medarbejdernes børn.

Aalborg, Ikast, Viborg, Esbjerg og Kolding har allerede etableret internationale skoler, og nu sætter Odense også gang i en proces, som skal føre til åbningen af et internationalt skoletilbud til børn fra 6 til 16 år. Sammenfaldet med den aktuelle skolelukningsdebat får borgmesteren på banen.

- Det er utroligt vigtigt for mig at pointere, at arbejdet med etablering af en international skole i Odense er en del af en erhvervsudviklingsindsats. Vi har som by stærkt brug for at kunne trække internationalt orienterede virksomheder hertil, og mange af vores nye erhvervssatsningsområder f.eks. velfærdsteknologi og offshore vindmølleproduktion rækker også ud over Danmarks grænser, siger borgmester Anker Boye, der også er næstformand i Udviklingsforum Odense.

Mens Nyborg Gymnasium har en international linje, er der ingen tilbud om international skolegang til elever fra 6 til 16 år på Fyn. Både Odense Universitets Hospital og Syddansk Universitet har udenlandske medarbejdere, men det er også i høj grad erhvervslivets ønske, at Odense by har et skoletilbud, der matcher en globalt orienteret tidsalder.

- Flere byer, der er mindre end Odense, har allerede etableret internationale skoler. Vi ved, det tager tid at løbe en international skole i gang. Erfaringerne viser til gengæld også, at når kendskabet er udbredt, bliver tilbudet brugt også af danske forældre, der ønsker, at deres børn får en international skolegang, siger formanden for Udviklingsforum Odense, C. C. Nielsen.

Første led i processen bliver et udbud fra Udviklingsforum Odense, hvor allerede etablerede fri- og privatskoler kan byde ind på at oprette en international afdeling. Herefter går arbejdet med at skaffe midler i gang. Driften af skolen skal de første år være sikret af sponsorater, fra f.eks. virksomheder og private organisationer, der har interesse i at understøtte etablering af en international skole i Odense.

For yderligere information, kontakt:
Formand for Udviklingsforum Odense, C.C. Nielsen, mobil: 4033 8411
Borgmester Anker Boye, mobil: 4075 3333
Projektleder Birgitte Junge, Udvikling Odense, mobil: 2447 2879

Læs mere her

tags: Esbjerg, Danmark, Odense, borgmester, Nyborg, Kolding, Viborg, Aalborg, virksomhed, teknologi, erhvervslivet, Gymnasium, Syddansk Universitet, arbejdskraft, organisation,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar