mandag den 8. november 2010

IT-Universitetet udklækker kandidat nr. 2000

Det er kun et år siden, IT-Universitetet kunne fejre 10-års fødselsdag. I fredags blev endnu et skarpt hjørne rundet, da kandidat nummer 2000 dimitterede. Maha Tanweer hedder hun, og hun er et godt billede på, hvorfor Danmarks yngste universitet er en succes både blandt de studerende og i erhvervslivet.

IT-Universitetets kandidat nummer 2000, Maha Tanweer, er glad for sin kandidatgrad. Akkurat ligesom kandidat nummer 1999. For den 25-årige dimittend med pakistanske rødder fylder glæden over 12-tallet, som hun fik for sit speciale, dog mere og hun håber, at den flotte karakter kan bringe hende et skridt nærmere drømmejobbet.

- Jeg håber, at jeg kan få et job som digital medie planner, og jeg er ret optimistisk, siger Maha Tanweer, som allerede har været til fem jobsamtaler.

For IT-Universitetets rektor, Mads Tofte, var overrækkelsen af Maha Taweers eksamensbevis imidlertid forbundet med ekstra glæde.

- Det er glædeligt, at vi nu har uddannet 2000 kandidater, vel at mærke kandidater, som klarer sig godt både i erhvervslivet og i den akademiske verden. Det er vi på IT-Universitetet rigtig glade for og også ret stolte over, siger Mads Tofte, som overrakte en buket blomster sammen med eksamensbevis nummer 2000.

Unikke kompetencer
Maha Tanweer er et godt eksempel på den type studerende, som gør IT-Universitetet til et attraktivt uddannelsessted. Hun har en bachelor i engelsk og international marketing fra CBS, og så har hun på IT-Universitetet specialiseret sig i onlinemarketing. Dermed har hun en kombination af ekspertiser, som er efterspurgte i erhvervslivet.

- Virksomhederne har ikke så stor erfaring i onlinemarketing, og når vi kommer ud herfra, har vi både en masse teoretisk viden og konkrete ideer, siger Maha Tanweer.

Flere studerende
IT-Universitetets rektor kan se frem til at skulle uddele et stigende antal eksamensbeviser de kommende år. Uddannelsesinstitutionen er nemlig populær både blandt danske og internationale studerende. Sidste år steg antallet af kandidatstuderende med næsten 10 procent og på bacheloruddannelserne var stigningen på over 50 procent.

- Jeg er glad for, at der er så stor søgning på vores uddannelser, men det betyder også meget, at vores kandidater klarer sig godt, når vi slipper dem. Veluddannede it-dimittender er afgørende vigtige for alle de offentlige og private virksomheder, som gennemgår store forandringer i disse år; jeg er ikke i tvivl om, at vore dimittender vil levere en væsentlig del af den innovation, som vores land skal klare sig på i fremtiden, siger Mads Tofte.

Om IT-Universitetet
IT-Universitetet i København har eksisteret siden 1999, og er et selvstændigt universitet dedikeret til den digitale verden. Der er omkring 1.700 studerende og 270 ansatte. På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it.

Læs mere her

tags: København, Danmark, uddannelse, selvstændig, virksomhed, erhvervslivet, studerende, rektor, innovation, eksamensbevis, jobsamtale,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar