torsdag den 4. november 2010

Politisk aftale sikrer bacheloruddannelserne på IT-Universitetet

IT-Universitetet kan fortsat uddanne bachelorer på de nuværende tre linjer. Det står klart efter en bred politisk aftale om fordelingen af globaliseringspuljen, som blev indgået i fredags. IT-Universitetets rektor Mads Tofte glæder sig over den politiske aftale.

Regeringen indgik i fredags en aftale med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre om fordelingen af Globaliseringspuljen for 2011. Som en del af aftalen har IT-Universitetet fået bevilget 20 mio. kr. i 2011 og 2012 til at fortsætte sine tre bacheloruddannelser, og det var derfor en glad rektor på IT-Universitetet, Mads Tofte, som modtog nyheden om den politiske aftale.

- Vi har på få år skabt tre globalt orienterede bacheloruddannelser. Det er her vi skaber det fundament, som er så vigtigt for udviklingen inden for it og derved for det danske samfund i det hele taget. Bevillingen gør det muligt at fortsætte den planlagte vækst, og det er jeg rigtig glad for, siger Mads Tofte.

Populære uddannelser
IT-Universitetets bacheloruddannelser har gennem de seneste år tiltrukket et stigende antal danske og internationale studerende. Sidste år steg antallet af studerende på bacheloruddannelserne med hele 50 procent. Tidligere i år introducerede IT-Universitetet en tredje bachelorlinje, Global Business Informatics, og rektor Mads Tofte forklarer, at bevillingen betyder, at IT-Universitetet fortsat vil kunne have tre bacheloruddannelser med et højt fagligt niveau.

- Når antallet af studerende stiger så kraftigt, som det har været tilfældet, stiller det nogle krav til fx de fysiske forhold og ikke mindst antallet af undervisere. Vi vil fortsat tilbyde forskningsbaseret undervisning på højt niveau, og bevillingen betyder, at vi kan fortsætte den positive udvikling, vi er inde i, siger Mads Tofte.


Læs mere her

tags: Venstre, Dansk Folkeparti, 2011, Socialdemokrater, politi, uddannelse, 2012, studerende, rektor, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar