mandag den 21. marts 2011

Flere udlændinge vil læse på IT-Universitetet

Det er svært at trække kvalificeret arbejdskraft til Danmark, men de studerende kommer væltende. IT-Universitetet i København har modtaget 57 procent flere kvote 2-ansøgninger end sidste år, og flere og flere af de håbefulde ansøgere kommer fra udlandet.

Efter endt optælling har bacheloruddannelserne på IT-Universitetet modtaget 348 Kvote 2-ansøgninger i forhold til 2010 s 221 ansøgninger til kvote 2-fristen, en stigning på 57 procent.
Samtidig er antallet af ansøgere med andet statsborgerskab end dansk steget markant især på den nyeste bacheloruddannelse, Global Business Informatics, som udbydes på engelsk. Her har i alt 48 ud af 88 ansøgere udenlandsk statsborgerskab. Ansøgningerne dumper ind fra alle dele af verden fra lande som f.eks. Kina, USA og Pakistan. Alt i alt en udvikling, som studiechef på IT-Universitetet, Trine Eltang, er meget tilfreds med:

- Vi er meget glade for den store søgning, for det er et tilsagn om, at de unge har fået øje på mulighederne i at tage en it-uddannelse som den direkte adgangsbillet til et arbejdsliv med mange forskellige karrieremuligheder både i Danmark og globalt. Jeg tror, den mangfoldighed af muligheder, som en it-uddannelse giver, er en af hovedårsagerne til, at vi oplever en støt stigning i antallet af ansøgere, siger Trine Eltang.

Skarp, international konkurrence
Stigningen i de udenlandske ansøgere glæder også studiechefen, da et globalt perspektiv på uddannelse er et vigtigt element i uddannelsen af fremtidens it-professionelle. Lige nu er knap hver fjerde studerende på IT-Universitetet fra et andet land end Danmark, men udviklingen går mod en endnu større andel af udlændinge på Danmarks yngste universitet:

- Det, at flere udenlandske studerende søger ind på IT-Universitetets uddannelser, er en tilkendegivelse af, at vi holder et højt niveau, også i forhold til den skarpe internationale konkurrence. Samtidig er vi meget tilfredse med, at vores nyeste, globalt orienterede uddannelse, Global Business Informatics, tiltrækker så mange udenlandske studerende. For netop it-støttet samarbejde på tværs af landegrænser og kulturer er et omdrejningspunkt for uddannelsen, fortæller Trine Eltang.

De ansøgere, som bliver optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet, har studiestart til september 2011.

Om IT-Universitetet
IT-Universitetet i København har eksisteret siden 1999, og er et selvstændigt universitet dedikeret til den digitale verden. Der er omkring 2.000 studerende og 270 ansatte. På IT-Universitetet forskes og undervises i et bredt spektrum af emner inden for it.

Mere info
Studiechef Trine Eltang, Tlf.: 7218 5223, eltang@itu.dk


Læs mere her

tags: USA, København, Danmark, 2010, 2011, uddannelse, Kina, selvstændig, statsborger, udland, arbejdsliv, studerende, arbejdskraft, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar