torsdag den 3. marts 2011

Offentlige arbejdsgivere får dobbelt lærlingebonus

Håndværksrådet vender sig nu imod regeringens planer om at lade private virksomheder finansiere dobbelt præmiering af offentlige arbejdspladser, der uddanner elever under erhvervsuddannelsesloven.

I dag kom det frem, at regeringen vil ændre den ordning, der giver virksomheder 70.000 kr. i præmie og bonus for hver ny uddannelsesaftale, så kommunerne fremover får præmie og bonus to gange til den samme elev - 70.000 kr. for hvert trin i den todelte sosu-uddannelse.

"Ordningen finansieres af alle arbejdsgivere - både offentlige og private. Derfor er det absurd, at kommunerne skal have en dobbelt præmie for hvert trin i uddannelsen, mens private arbejdsgivere ikke får samme dobbeltbelønning," siger Håndværksrådets adm. direktør, Ane Buch.

Kun en præmie pr. lærling
Håndværksrådet peger på, at det eneste fornuftige er, at hver arbejdsgiver kan få 70.000 kr. for hver ny uddannelsesaftale, dvs. med en ny lærling eller elev, og ikke for en fortsættelse med samme elev eller lærling på et nyt trin i uddannelsen.

På grund af det faldende antal uddannelsesaftaler har folketinget besluttet at præmiere de virksomheder, der tager nye lærlinge ind, med 70.000 kr. for hver ny uddannelsesaftale. Det er arbejdsgiverne selv, der betaler præmien via arbejdsgivernes Elevrefusion, AER-systemet.

"Præmieringsordningen er netop en forholdsregel mod de skrappe konjunkturer, der især presser mange små og mellemstore virksomheders økonomi. Derfor er det helt uacceptabelt, at regeringen nu vil tvinge Danmarks små og mellemstore virksomheder og andre private arbejdsgivere til at dobbeltfinansiere kommuners uddannelsesaftaler", siger Ane Buch.

Håndværksrådet har ca. 20.000 medlemsvirksomheder og er Danmarks eneste hovedorganisation, der udelukkende varetager små og mellemstore virksomheders interesser.

Kontakt
Adm. direktør Ane Buch, telefon 40 53 11 53
Uddannelsespolitisk medarbejder Heike Hoffmann, 25 39 03 19
Kommunikationschef Frederik Faurby, telefon 51 34 43 77

Læs mere her

tags: direktør, Danmark, økonomi, politi, uddannelse, regeringen, virksomhed, regering, organisation, arbejdsgiver, lærling,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar