tirsdag den 22. marts 2011

Studerende kan tjene penge på deres opgaver

Ny online portal giver studerende adgang til noter og opgaver fra alle studier i landet og de studerende kan tjene penge på deres noter

Studiedeling.dk giver alle studerende i Danmark folkeskoleelever, gymnasie-elever, handelsskole-elever og studerende på videregående uddannelser - mulighed for at dele egne noter, opgaver, regneark, specialer o.l. Studiedeling tilbyder en sofistikeret databasestruktur, der gør det muligt at foretage en detaljeret søgning efter noter & opgaver på tværs af studier, uddannelsesretninger, niveauer, fag og emner.

Der findes Studiedeling bekendt ikke en sådan database i Danmark. Der findes databaser med opgaver primært for folkeskolen og gymnasiet/handelsskolen, men disse hjemmesider giver ikke den studerende andel i omsætningen; dvs. de studerende har ikke mulighed for selv at tjene penge på egne noter og opgaver.

Konceptet på Studiedeling er ganske enkelt. Den studerende, der ønsker at dele en note, opretter en konto ganske gratis på studiedeling.dk og uploader herefter igen ganske gratis sin note på hjemmesiden. Den studerende, der bidrager med noten, bestemmer selv prisen på denne. Det er således omkostningsfrit for den studerende at uploade sine egne noter og opgaver.

Andre studerende kan herefter mod betaling købe de noter og opgaver som er sat til salg. Hver gang en note købes og downloades tjener den studerende, der har bidraget med noten, penge nærmere bestemt tjener den studerende 50% af prisen på noten eksklusiv moms.

Den optjente saldo kan ses under personens profil i Min konto . Den studerende kan herinde holde øje med, hvor mange gange de forskellige noter og opgaver er blevet downloadet. Når saldoen overstiger en minimumsgrænse kan den studerende anmode om udbetaling, hvorefter pengene overføres til dennes private bankkonto.

Målet er at opbygge en bred database, så alle studerende på tværs af uddannelser i Danmark kan søge hjælp og inspiration. Det kan være, at man ikke deltog i undervisningen i mandags og mangler noterne, ønsker inspiration til, hvordan andre har skrevet en større opgave om fx Pengepolitik , mangler et Excel program, der udregner værdien af en virksomhed, eller måske er man nervøs for den mundtlige eksamen i dansk og søger efter eksamensnoter om bestemte forfattere etc. Mulighederne er ubegrænsede.

Det er vigtigt at understrege, at Studiedeling ønsker at skabe en platform for at dele viden, hvor noter og opgaver fungerer som en inspirationskilde formålet er således ikke at opfordre til snyd og en struktur, hvor den, der har udarbejdet noten optjener en andel af den omsætning som noten skaber.

Studiedeling er stadig under opbygning og opfordrer derfor alle studerende til at besøge hjemmesiden og uploade deres noter ganske gratis og hvem ved måske tjene mange penge på dem!


Læs mere her

tags: Danmark, politi, bankkonto, portal, uddannelse, downloade, omsætning, virksomhed, penge, moms, folkeskole, gymnasiet, studerende, videregående uddannelse, database, forfatter, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar