mandag den 4. april 2011

300 elever dyster i naturfagsmaraton

Her åbner www.booman.dk (400)De mødes 6. april for at konkurrere om, hvem der laver de bedste opfindelser

300 skoleelever fra hele Holstebro Kommune mødes onsdag den 6. april for at konkurrere om, hvem der laver de bedste opfindelser. Det foregår i Birkelundskolens hal og er afslutningen på Naturfagsmaraton, som eleverne har arbejdet med siden 3. januar i år.

Naturfagsmaraton er et forløb, hvor elever fra kommunens 5. og 6. klasser bruger 12 uger på at løse 10 vidt forskellige naturfaglige opgaver. Det støttes af Vestas og Grundfos.

- Formålet er, at eleverne opnår færdigheder i og kendskab til naturvidenskabelige forhold og den naturvidenskabelige arbejdsmetode. I forløbet lægges der vægt på at give eleverne mulighed for at arbejde kreativt, innovativt og selvstændigt med åbne naturfaglige opgaver. De kan løses på mange måder og med mange forskellige materialer. Det giver engagement hos eleverne og langt større chancer for, at de senere kan huske det lærte, siger science koordinator i Holstebro Kommune, Allan Sørensen.

Overgår Georg Gearløs

Forløbet kulminerer med, at alle elever mødes til det afsluttede arrangement for at se, hvem der har lavet de bedste løsninger på de åbne opgaver.

- Eleverne er som regel meget kreative og finder løsninger, som overgår både opgavestillernes og Georg Gearløs fantasi. Blandt de 10 opgaver, som eleverne arbejder med, er bl.a. en opfindelse, som kan lande sikkert efter et fald fra 5 meter, og et hjemmelavet ur, siger Lars du Jardin Nielsen, der er ansvarlig for arrangementet den 6. april.

Naturfagsmaraton er en del af Holstebro Kommunes satsning på naturfag. Siden 2006 har Holstebro sammen med 23 andre kommuner været science kommune og deltaget i sciencekommune-samarbejdet. Kommunens satsning på naturfag ses også i f.eks. det såkaldte Kom Tek projekt, som fysisk er placeret på Nørrelandsskolen. Det er et eftermiddagstilbud til børn fra 2. klasse til 7. klasse, hvor de har mulighed for at arbejde med naturfag og teknik to timer om ugen.

Det er andet år, at der holdes naturfagsmaraton i Holstebro. På http://www.blip.tv/file/3683134 er der TV-indslag fra et afsluttende arrangement i 2010.

Flere oplysninger:
Science koordinator i Holstebro Kommune, Allan Sørensen, tlf. 20 89 08 90.
Arrangementsansvarlig Lars du Jardin Nielsen, tlf. 21 21 90 56.

Læs mere her

tags: Vestas, 2010, Holstebro, selvstændig, 2006, kreativ, Grundfos, naturvidenskab, videnskab, arbejdsmetode,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar