mandag den 4. april 2011

Elever i Roskilde læser hurtigst

Elever på Roskilde Katedralskole er de hurtigste til at pløje igennem tekster og samtidig huske, hvad de har læst. Det viser en konkurrence i lynlæsning, som HK-ungdom har afviklet over de seneste måneder. Roskilde-eleverne har vundet en koncert med Dúné for deres indsats.

Udsigten til konkurrencens præmie, som er en koncert med Dúné på skolen, har de seneste måneder motiveret godt 15.000 gymnasie- og handelsskoleeelever over hele landet til at teste sig selv i, hvor hurtige de er til at læse.

De hurtigste befinder sig på Roskilde Katedralskole. De fik kamp til stregen især at nummer to og tre i konkurrencen, som var handelsskolerne i henholdsvis Herning og Silkeborg.

Skolernes læseresultater er et gennemsnit af de deltagende elevers score i testen. Samtidig har der skullet være mindst 50 elever med i konkurrence fra hver skole for, at de kunne blande sig i kampen om præmien.

-Jeg er selvfølgelig stolt af, at eleverne på mit gymnasium klarede sig så godt. De fortjener helt klart en god fest. Og jeg glæder mig da også selv til at høre Dúné spille den 29. april, siger rektor på Roskilde Katedralskole Claus Niller Nielsen.

Konkurrencen har været en del af HK-Ungdoms kampagne for gratis medlemskab for studerende under 25 år med fritidsjob indenfor HK s område samt studerende på handelsskolerne. Med i medlemskabet følger nemlig gratis kurser i lynlæsning, eksamensteknik og forhandlingsteknik.

HK s formand Kim Simonsen glæder sig over, at det er lykkedes at interessere så mange unge i HK s tilbud til unge studerende.

-Det er godt at se, vi har ramt rigtig med vores tilbud, og at vi kan vise de unge, hvad man også kan bruge en fagforening som HK til. En af vores vigtige opgaver er jo, at støtte medlemmerne i faglig udvikling, og det interesserer åbenbart vores unge medlemmer, siger Kim Simonsen.

HK har i årets første måneder oplevet en fordobling i tilgangen af studerende unge i forhold til sidste år. Således meldte 2.000 unge sig ind i HK i løbet af årets 2 første måneder.

Læs mere her

tags: HK, fagforening, fagforening, Herning, Roskilde, Silkeborg, koncert, studerende, rektor, konkurrence,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar