fredag den 22. april 2011

LO tager kraftigt afstand fra svindel med offentlige midler til AMU-uddannelser

TV-udsendelsen Operation X gik mandag aften bag om anvendelsen af midler til arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU-kurser). Udsendelsen satte fokus på en række brodne kar inden for branchen. Den slags fup og fidus, som udsendelsen dokumenterede, skal på alle måder forhindres, mener LO.

For LO er svindel med offentlige midler der er afsat til komme medarbejdere og virksomheder til gode for at sikre deres kompetenceudvikling noget, der skal slås hårdt ned på. Den slags svindel kaster desværre en skygge ind over et ellers meget velfungerende efteruddannelsessystem for voksne.

De få snydere skal have hammeren, men det skal ikke gå ud over alle de dygtige uddannelsesinstitutioner, der hver dag gør deres bedste for at kvalificere medarbejdere og virksomheder til at leve op til fremtidens krav, siger Ejner K. Holst.

Den løbende opkvalificering af medarbejderne er netop afgørende for udvikling af fleksibiliteten og nutidige kvalifikationer. Det er en forudsætning for vækst og udvikling.

Pressens omtale af snyd med AMU-midlerne kræver øjeblikkelig handling. LO kan tilslutte sig undervisningsministerens bebudede iværksættelse af en undersøgelse af disse sager. På baggrund af en kulegravning må man efterfølgende vurdere, hvilke ændringer der skal foretages, samt om der er behov for en uvildig undersøgelse af området. Men jeg anbefaler gerne, at man med det samme helt fjerner muligheden for, at uddannelsesinstitutionerne kan udlicitere AMU-kurser til private udbydere, udtaler Ejner K. Holst.

Fakta:
I 2010 deltog i alt ca. 600. 000 personer i et AMU-kursus.
Sammenlagt blev der brugt lidt over 2 mia. kr. på AMU-kurser og godtgørelse i 2010.
AMU-uddannelserne kunne i efteråret 2010 holde 50-års jubilæum.

Læs mere her

tags: 2010, uddannelse, LO, virksomhed, fleksibilitet, undervisningsminister, uddannelsesinstitution, opkvalificering, kompetenceudvikling, efteruddannelse, undervisning, arbejdsmarked,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar