lørdag den 30. april 2011

10.000 skoleelever indtager Tivoli

10.000 skoleelever fra hele landet er klar til Faglige Dage i Tivoli, der starter mandag den 9. maj. Her skal de lave forsøg i forlystelserne i en helt anden skala end den, de kender fra klasseværelset. Tilmeldingerne fra skolerne tikker fortsat ind til de Faglige Dage og sidste års succes er allerede tangeret. Afsættet for dagene er natur/teknik med udgangspunkt i sanserne. Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, bakker op omkring initiativet og åbner officielt de Faglige Dage, der finder sted fra den 9. - 19. maj.

"Lærerne har ansvaret for elevernes undervisning. Det hverken kan eller vil vi løbe fra, men det er dejligt, når Tivoli og andre gennem inspiration og motivation er med til at understøtte vores vigtige arbejde," siger Anders Bondo Christensen, der er formand i Danmarks Lærerforening.

Hvordan føles tyngdekraften i Rutschebanen, når du har bind for øjnene og propper i ørene, eller hvad betyder lugtesansen for hukommelsen Det er nogle af de ting, skoleeleverne skal gøre rede for til Faglige Dage i Tivoli. Der skal også løses opgaver i forbindelse med Pantomimeteatret og registreres eventyr ombord i forlystelsen Den flyvende Kuffert. Med forsøg og interaktive opgaver får skoleeleverne en skoledag med høj faglighed og nye oplevelser med naturvidenskab. Ved hjælp af sanser, målinger og beregninger får eleverne mulighed for at skærpe appetitten for de naturvidenskabelige fag. Alle opgaverne lever op til skolens fælles mål og er udarbejdet af faglærere suppleret med nyeste viden fra DONG Energy.

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen hilser initiativet velkommen med ordene:
Danmark har brug for flere, der interesserer sig for fysik, kemi og andre naturvidenskabelige fag. Det er vigtigt, at vi har unge, som vil uddanne sig til for eksempel ingeniører, bioteknikere og læger. Gode oplevelser med naturvidenskab kan motivere eleverne til at lære mere. De Faglige Dage i Tivoli er et initiativ, der på en sjov måde kan være med til skærpe elevernes interesse for naturvidenskab, siger undervisningsminister Troels Lund Poulsen.

TIP: Skulle du have lyst til at lave en historie om skoleelever i dit område, så kontakt mig. Jeg formidler gerne kontakten til en skole, der kunne være interessant for dig.

Fagligt samarbejde
Alle opgaverne er blevet til i tæt samarbejde med Metropol, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), DONG Energy samt kvalificerede faglærere inden for fysik og natur/teknik, der har den daglige erfaring med eleverne. Opgaverne lever op til Fælles Mål for folkeskolerne samt gymnasiernes læreplaner.

Særlig pris til skoler og gymnasier
I kraft af Tivolis samarbejde med DONG Energy er prisen 50 kr. pr. elev inkl. entré og Turpas. For 4. til og med 6. klassetrin foregår Faglige Dage alle hverdage fra d. 9. maj til 19. maj.

Efter sommerferien vender Faglige Dage tilbage, og denne gang gælder det 7. - 10. klasse samt gymnasieelever. Det er fra d. 5. september til d. 22. september. Dog er gymnasieelevernes sidste dag først d. 23. september.

Program for åbningsdagen den 9. maj 2011
Kl. 10:40 Tivoli-Garden spiller ved Tivolis Hovedindgang
Kl. 10:45 Velkomst ved økonomidirektør Claus Dyhr, Tivoli
Kl. 10:50 Tale ved Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening
Kl. 10:55 Tale ved Allan Schefte, salgsdirektør DONG Energy
Kl. 11:30 Anders Bondo Christensen skal en tur i Rutschebanen med bind for øjnene

Læs mere her

tags: Bond, direktør, Danmark, 2011, økonomi, Tivoli, kemi, DTU, klasseværelse, faglighed, folkeskole, DONG, undervisningsminister, motivation, sommerferie, naturvidenskab, videnskab, Danmarks Tekniske Universitet, undervisning,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar