mandag den 25. april 2011

Videnskabsministeren vil udstationere videnattaché i Brasilien

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen udstationerer nu en videnattaché i São Paulo, der skal bistå danske forskere og virksomheder med netværk og adgang til de bedste forsknings- og innovationsmiljøer i Brasilien.

Der er ufatteligt store muligheder i Brasilien både for dansk forskning og erhvervsliv, og de bliver kun større i fremtiden. Der er et fantastisk potentiale i Brasilien. Jeg har selv netop været i der, og det har overbevist mig om, at det er vigtigt meget hurtigt at etablere en fysisk platform for et styrket samarbejde. Det er baggrunden for, at jeg hurtigst muligt sender en videnattaché til São Paulo, der skal bistå danske forskere og virksomheder med at udnytte de store muligheder, udtaler Charlotte Sahl-Madsen.

Den 17. februar 2011 mødtes Charlotte Sahl-Madsen med sine kolleger undervisningsminister Fernando Haddad og videnskabsminister Aloizio Mercadante, hvor de underskrev en samarbejdsaftale, der har til formål at styrke dansk-brasiliansk forsknings- og uddannelsessamarbejde.

Under besøget underskrev Aarhus Universitets rektor Lauritz B. Holm-Nielsen desuden en aftale om udveksling af studerende med et af Brasiliens mest prestigefyldte universiteter: University of São Paulo. Det Strategiske Forskningsråd indgik samme dag en aftale med delstaten São Paulos forskningsfinansierende organ FAPESP om et fælles opslag inden for fødevareforskning, der forventes offentliggjort i juni 2011.

Dansk-brasiliansk samarbejde omkring fødevareforskning vurderes at have store potentialer, da det er et område, hvor begge lande har store kompetencer og kommercielle styrker. På længere sigt er det planen at styrke samarbejdet inden for andre områder, f.eks. energi og miljø, hvor Danmark bl.a. kan drage nytte af den viden, som brasilianske forskere har i kraft af Brasiliens position som verdens førende udvikler af bioetanol.

Videntattacheen udstationeres på generalkonsulatet i São Paulo i det sydøstlige Brasilien, der er et kraftcenter for forskning og erhvervsliv.

Yderligere oplysninger:
Kontorchef Kim Brinckmann i Forsknings- og Innovationsstyrelsen, tlf: 72 31 82 40.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen kan kontaktes gennem kommunikationschef Anders Frandsen, tlf: 72 31 80 08

Læs mere om emnet: Brasilien hos Videnskabsministeriet : http://bit.ly/gqbjvD
Se stillingsopslaget på jobportalen : http://bit.ly/gkB4Xi

Læs mere her

tags: Videnskabsministeriet, Aarhus Universitet, Danmark, 2011, portal, uddannelse, São Paulo, Brasilien, virksomhed, energi, undervisningsminister, studerende, rektor, Forskning, innovation, miljø, videnskab, kommunikation, jobportal, undervisning, videnskabsminister,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar