onsdag den 13. april 2011

360-graders eftersyn vil styrke erhvervsuddannelserne

Håndværksrådet hilser undervisningsministerens planer om et 360-graders eftersyn af erhvervsuddannelserne velkommen.

Undervisningsminister Troels Lund Poulsens planer om en 360-graders evaluering af erhvervsskolerne falder i god jord hos Håndværksrådet, som i sommer bad daværende undervisningsminister Tina Nedergaard gennemføre netop et 360-graders eftersyn af erhvervsuddannelserne.

Håndværksrådet siger derfor Ja tak og peger samtidig på, at der ér erhvervsskoler, som ligger inde med løsninger på mange af de udfordringer, som i dag er beskrevet i Politiken, hvor man også kan læse om ministerens planer.

Håndværksrådet repræsenterer 20.000 små og mellemstore virksomheder, der har uddannelsesansvaret for rigtigt mange lærlinge. Både de tekniske skoler og SMV erne oplever problemer med det faglige niveau, som eleverne kommer med fra folkeskolen.

Ja, der er problemer på erhvervsskolerne, men der er også løsninger. Evalueringen er et vigtigt skridt for at sikre os kendskab til både det, der virker, og det, der ikke virker på erhvervsskolerne , siger erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet Heike Hoffmann.

Håndværksrådet peger samtidig på, at mange erhvervsskoler arbejder meget målrettet på at tilrettelægge uddannelsestilbud, der kan favne både de unge, der har brug for ekstra støtte, og de unge, der har brug for ekstra udfordringer.

Dyrk de ambitiøse lærlinge
Sammen med bl.a. erhvervsskolen Mercantec i Viborg og brancheorganisationen DS Håndværk & Industri har Håndværksrådet udviklet særlige forløb til ambitiøse lærlinge inden for smede- og industriområdet. Projektet viser, at det sagtens kan lade sig gøre at tilbyde undervisning og uddannelse på meget, meget højt niveau på de tekniske skoler.

Det kræver naturligvis, at det er en indsats, som bliver prioriteret af skolens ledelse. Der skal være både vilje og økonomi bag de uddannelser, der tilbydes, ligesom mestre og skoler skal stå sammen om at ville den bedste uddannelse. Men så kan det altså også lade sig gøre , siger Heike Hoffmann.

Den slags eksempler bør udbredes til hele landet, mener Håndværksrådet, og det kan evalueringen være med til at sikre.

Læs mere her

tags: økonomi, politi, uddannelse, Politiken, Viborg, virksomhed, folkeskole, undervisningsminister, erhvervsuddannelser, organisation, undervisning, lærling,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar